Начало / Любопитно / Сю Муркрофт: 10 причини да създавам горещи сцени

Сю Муркрофт: 10 причини да създавам горещи сцени

picofsuemoorcroftСю Муркрофт пише романтични романи със смели героини и неустоими герои. Ето какво казва тя за писането си и секса в него за femalefirst.co.uk:

Аз пиша романтична проза. В нея има и горещи сцени, защото в една романтична връзка между възрастни сексът се случва често. Но има и други причини да го описвам:

  1. В спалнята героите показват другата страна на личността си. Някои техни черти се засилват – силата, уязвимостта, миналото, самоконтролът. Понякога се появяват и нови черти.
  2. Когато една двойка прави секс, той динамизира връзката им. Добрият секс може да я задълбочи.
  3. Лошият секс може да породи различни конфликти. Може да накара героя да допуска грешки, а сексът да послужи за отмъщение, за злоупотреба с власт (изнудването и сексът са добри партньори), като оръжие или демонстриране на разочарование.
  4. Сексът променя всичко. Не можете да заобиколите секса. Промяната е настъпила и всичко вече е различно.
  5. Последствията от секса, като например бременност или заразяване с някоя болест, може да са огромни.
  6. Сексът може да направи героите уязвими към външни конфликти, да накара старите пламъци да забушуват или да унищожи крехкото доверие.
  7. При секс героите може да реагират неправилно. Например под въздействието на алкохол да имитират целувки и разговор, да предизвикват неловкост и срам, да не откликват в нужния момент, да се отнасят повърхностно към ставащото.
  8. Чувствата, които съпровождат секса, са силни. Радост, отвращение, любов, вярност, болка, безпокойство, съжаление. Тези чувства подхранват сюжета на книгата.
  9. Сексът мощно мотивира героите. Поради всичките гореизброени причини сексът може да е от полза за развитието на интригата.
  10. Аз създавам горещи персонажи. Горещите персонажи правят горещ секс. Това е закон.

Прочетете още

Skaermbillede-2023-01-03-kl.-3.58.19-PM-954x1333-1

Книгите на Джоджо Мойс – вятър в платната на лятото

Щастливо ни е още като погледнем кориците „Пиша истории, които носят любов”, казва в едно …