Начало / Любопитно / Книги, които сбъдват желания

Книги, които сбъдват желания

Людмила ЕЛЕНКОВА

6_48Не вярвате в астрология, заливате се от смях, когато „врачки“ съветват политиците за избори, но се чувствате като отбрулен лист, подмятан от прищевките на съдбата? Хващайте книгите, в които думите посяват емоционално състояние на принципа – да приемем желаното за действително. На 30 октомври е новолуние, време за добри поличби във влажната есен. Защо да не поиграем на мечти? В никакъв случай не става дума да си програмираме шамански мироглед или да се отплеснем в алтернативна духовност, насочила към света розовите очила. Потъвайки в уют и топло питие, ви предлагам изпитани цитати от книги с позитивен психологически ефект.

182768_b„Подсъзнанието може всичко“ „Внимавайте какви мисли допускате в ума си, защото той ще „моделира“ подсъзнанието. Което от своя страна ще „моделира“ усещането ни за нас самите. Подсъзнанието може да бъде катализатор за безброй възможности в живота ни. Ето защо то се нуждае от много ясни указания как искаме да работи за нас. Подсъзнанието формира вярата ни. Вярата формира поведението ни. Поведението формира реалността ни“.

182376_b„Напиши го и ще се сбъдне – „Няма правилен начин за записване на целта – простичко изречение, надраскано върху късче хартия е ценно и ефективно също колкото и подробно описание, разпростиращо се върху няколко страници. Щом веднъж заявите целите си писмено, вселената и светът ще подкрепят намерението ви – от велики професионални цели и кардинални стъпки до това да се събуждате сутрин ведри и щастливи“.

115225z„Поръчки до вселената“ – „Това, от което тайно се страхуваш, идва първо. Нито подсъзнанието ти, нито Вселената разбират формулировката: „НЕ искам това или онова. Дано само не се случи това или онова“. Думичката „не“се задрасква и картинката, която е била в главата ти, започва да става действителност. Например: Седни си спокойно и в течение на три минути НЕ мисли за бяла мечка. Вероятно никога досега не си мислил толкова усилено за бели мечки, както в този случай. Следователно: Всичко, което НЕ искаш и виждаш като картина пред очите си, блокира истинското желание“.

130030z„Законът на привличането“ – „Никога не предприемай действие, ако вътрешно си убеден, че няма да се получи, защото това ще доведе до обратен ефект на това, което искаш. Говори със себе си, докато не се почувстваш по-добре. Едва тогава действай, воден от вярата и положителните емоции, а не от съмнението и негативизма“.

182231_b„Е на квадрат“ – „Веднъж вникнеш ли в тези експерименти, започваш да разбираш за какво става въпрос, а мисленето ти и гледната ти точка се променят из основи. Обръщане на внимание на страничните неща, а не на главната цел. Хората имат намерение да направят нещо, но се фокусират върху това, което им пречи да го постигнат. Не можеш да се концентрираш върху ограниченията и да очакваш да постигнеш изобилие. Трябва да вярваш във възможностите си и да използваш шансовете, които се откриват“.

9175267_b„Силата на настоящето“ – „Това, което смятате за минало, е следа в паметта от някогашно Настояще, съхранена от ума. Когато си спомняте миналото, вие реактивирате следа в паметта – в Настоящето. Бъдещето е въображаемо Настояще, проекция на ума. Когато то настъпи, настъпва като Настояще… Когато мислите за бъдещето, мислите Сега“.

184949_b„В Нулата – зоната на абсолютната неограниченост“ – „Вие може би се заблуждавате, когато носите магическа жилетка или благословен пръстен. Но може би точно тази заблуда е вярата, която ще ви помогне да преминете през живота със сила, и дори ще се окаже допълнителното предимство, което ви е нужно, за да ви помогне да оцелеете и преуспеете. Иначе казано, каква алтернатива имате? Да влезете в битка без нищо? Да преминете през живота без сила? Тъй като вашата вяра е контролиращият елемент тук, вие сте свободни да вярвате в позитивното, негативното или изобщо в нищо.“

 

 

Прочетете още

ladivina

Книга, която тихо плаче

По страниците ѝ има музика, но много повече болка „Божествена“ е за любим глас, превърнал …