Начало / България / Прати СМС, спаси книга

Прати СМС, спаси книга

540w9533-2Вече близо месец продължава Националната библиотека дарителската кампания за набиране на средства за закупуване на скъпа техника за възстановяване на старинни книги. От учреждението събират дарения чрез СМС кампания, като всички постъпления от dms kniga на 17 777 ще отидат за закупуването на камера за аноксия.

От Националната библиотека „Св. св. Кирил и Методий” се надяват да съберат поне 50 000 лв., колкото струва камерата за дезинфекция по метода „Аноксия”. Кампанията започна на 14 септември. „Закупуването на подобна камера ще ни даде възможност да използваме най-съвременната екологична технология за нетоксично почистване и спасяване на старинни книги и документи“, казват от институцията.

Всеки, който желае, може да подкрепи каузата ни като изпрати съобщение с текст DMS KNIGA към номер 17 777. Стойността на 1 SMS при еднократните дарения е 1 лев за абонати по договор с Telenor, VIVACOM и Mtel, като не се начислява ДДС. За потребители на предплатени услуги на трите оператора цената на 1 SMS е 1,20 лева, като в нея е включен ДДС.  Цената на съобщението е 1 лев.

„Предварително благодарим за подкрепата ви! Дано нашата кауза е близка до вашите сърца. В случай, че съберем повече от необходимата сума, ние ще я предоставим благотворително на институция, която да инвестира в закупуване на втора камера за дезинфекция“, допълват от НБ „Св. Св. Кирил и Методий“.

Прочетете още

KIRIL

Книгата като подарък. И като дар

Отново е месец май! Месецът на разцъфналите дървета, на възродените надежди, на поредния обновяващ природата …