Начало / България / Радко Пенев ще представи „Ритуалът“ в „Хеликон Бургас“

Радко Пенев ще представи „Ритуалът“ в „Хеликон Бургас“

201082_bЕдин от хитовете в българската литература за 2016 г. – „Ритуалът“, ще бъде представен най-накрая и в родния град на автора Радко Пенев – Бургас. Романът се появи на книжния пазар в началото на лятото и бързо предизвика възторжени похвали от критици и най-вече – читатели.

Премиерата край морето ще се състои в „Хеликон Бургас“ на 29 септември, от 18:30 ч. Пенев ще бъде представен от журналиста в БНР Бургас Георги Янакиев.

„Ритуалът“ е дебютният роман на Радко Пенев. Редактор е Ганка Филиповска. Криминалната история, написана в стила на Дан Браун, се развива в България и е свързана с мистериите на древните траки и техните вярвания в задгробния живот и във възможността смъртния човек да се превърне в бог, като извърши поредица от ритуали.

Всичко започва с откриването на златен тракийски съд от иманяри, последвано от надпревара за намирането на останалите части от комплекта на тракийско съкровище, което служи в ритуала по обожествяване. Действието пренася главните герои през няколко от значимите древнотракийски археологически обекти като гробницата в Свещари и пещерата Утроба. Намесена е международна тайна организация, както и българската мафия.

Пенев е морски офицер. За книгата той се базира на теориите на Александър Фол за религията на траките.

Прочетете още

IMG_20190522_120626

Обичани автори акостират край морето

Добри Божилов очаква почитателите си на 27 август Срещата на Катерина Хапсали с читатели е на …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

 

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.