Начало / България / Радко Пенев ще представи „Ритуалът“ в „Хеликон Бургас“

Радко Пенев ще представи „Ритуалът“ в „Хеликон Бургас“

201082_bЕдин от хитовете в българската литература за 2016 г. – „Ритуалът“, ще бъде представен най-накрая и в родния град на автора Радко Пенев – Бургас. Романът се появи на книжния пазар в началото на лятото и бързо предизвика възторжени похвали от критици и най-вече – читатели.

Премиерата край морето ще се състои в „Хеликон Бургас“ на 29 септември, от 18:30 ч. Пенев ще бъде представен от журналиста в БНР Бургас Георги Янакиев.

„Ритуалът“ е дебютният роман на Радко Пенев. Редактор е Ганка Филиповска. Криминалната история, написана в стила на Дан Браун, се развива в България и е свързана с мистериите на древните траки и техните вярвания в задгробния живот и във възможността смъртния човек да се превърне в бог, като извърши поредица от ритуали.

Всичко започва с откриването на златен тракийски съд от иманяри, последвано от надпревара за намирането на останалите части от комплекта на тракийско съкровище, което служи в ритуала по обожествяване. Действието пренася главните герои през няколко от значимите древнотракийски археологически обекти като гробницата в Свещари и пещерата Утроба. Намесена е международна тайна организация, както и българската мафия.

Пенев е морски офицер. За книгата той се базира на теориите на Александър Фол за религията на траките.

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

IMG_0234

Радко Пенев: Смисълът на историята е да служи като помагало по оцеляване

Всекидневието ни е разлюляно от едно, меко казано „предизвикателство“ – COVID-19. Решихме да поговорим с …