Начало / България / Новите приключения на Шерлок Холмс на български

Новите приключения на Шерлок Холмс на български

Книгата на Антъни Хоровиц – „Домът на коприната”, която  излезе на англоезичния книжен пазар на 1 ноември, ще има и българска премиера. До десет дни новите приключения на легендарния Шерлок Холмс ще бъдат в книгоразпространителската мрежа, съобщи издателят „Probook”.

Напълно новата история е създадена с одобрението на фондация „Конан Дойл”, която за първи път поставя своя печат за одобрение на нова история за Шерлок Холмс.

Изучавайки дълго време всички оригинални истории и множеството филми за известния детектив, Антъни Хоровиц се потапя напълно в атмосферата и успява да създаде един изцяло нов роман с оригинална история, който напълно отговаря на стила на сър Конан Дойл.

„Влюбих се в историите за Шерлок Холмс още когато бях на 16 години и оттогава съм ги чел много пъти. Просто не устоях на изкушението да напиша ново приключение на тази икона и целта ми беше да създам първокласна мистерия за съвременните читатели и в същото време да запазя напълно духа на оригинала”, споделя Антъни Хоровиц .

Свързани заглавия
Излиза продължението на Шерлок Холмс
Шерлок Холмс оживява в „Домът на коприната“
Шерлок Холмс по стъпките на агент 007

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

172165506_1462158197456938_4623569405_n

Обидно малко книги се превеждат на английски

Американците четат рядко преводна литература Англосаксонският книжен пазар е огромен – и това е факт, …