Начало / Свят / Нюйоркската библиотека пуска 300 000 заглавия за сваляне с нова апликация

Нюйоркската библиотека пуска 300 000 заглавия за сваляне с нова апликация

491260340_b1ba8062bf_oЛюбители на електронните четци, дерзайте! Над 300 000 заглавия за безплатно сваляне пуска Нюйоркската обществена библиотека. Условията са две – да имате карта от библиотеката и да свалите специално разработено мобилно приложение на своя смартфон или таблет.

Най-голямата библиотека в Ню Йорк пусна за сваляне новото приложение през лятото. SimplyE дава достъп до бестселърови творби като „Песен за огън и лед“, текстове на латински, но и такива на съвсем модерни езици. Много библиотеки от години предлагат електронни книги за сваляне, но това е първият случай, в който подобен обем от заглавия се предлага единствено посредством инсталирането на едно-единствено мобилно приложение.

Все пак има известен срок, в който някои книги стават достъпни с приложението от гледна точка на лицензионните права, но всеки може да провери статуса им на сайта на библиотеката. А дори и книгата все още да не е достъпна за сваляне, тя може да се маркира като желано четиво и автоматично да се свали на избраното от вас устройство, когато достъпът до нея бъде разрешен.

SimplyE работи във варианти за iOS и Android, но библиотеката разработва и версия за Kindle.

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

243520_b

Топ 10 на „Хеликон” за най-продавани книги (12 февруари – 18 февруари)

ХУДОЖЕСТВЕНА ЛИТЕРАТУРА 1. Сумрак от Пенелъпи Дъглас 2. Проектът Матусал от Том Егеланд 3. Змийско …