Начало / България / „Мъртвите, които не липсват на никого“: Нов случай на Себастиан Бергман

„Мъртвите, които не липсват на никого“: Нов случай на Себастиан Бергман

Murtvite_NETНа 19.08. българските почитатели на Юрт и Русенфелт ще могат отново да се срещнат с един от най-колоритните образи на съвременната скандинавска литература – Себастиан Бергман. Брилянтен криминален психолог, топ експерт по серийни убийци и всеизвестен женкар, в „Мъртвите, които не липсват на никого“ (изд. „Ера“) той е твърде близо до ръба. Професионално и лично.
В отдалечена планинска местност са открити шест трупа, заровени в плитки гробове. Случая поема Националният отдел за разследване на убийства. Себастиан Бергман отново е част от екипа. И е наясно, че се изправя срещу изключително необичайно престъпление.
Идентифицирането на жертвите се оказва извънредно трудно. Две от телата са разпознати, но останалите сякаш никога не са съществували.
С всяка следваща стъпка екипът прави една крачка напред и две назад.
Но журналистическо разследване по наглед тривиален случай дава неочаквана насока на разследването. Бергман и колегите му най-накрая попадат на надеждна следа, ала тогава се намесва Службата за национална сигурност…
„Мъртвите, които не липсват на никого“ е третият роман с участието на психолога Себастиан Бергман. Динамична, богата на плътни колоритни образи и със силни социални послания, поредицата на Юрт и Русенфелт разчупва клишетата в жанра и постига внушителен международен успех. А главният герой – един от най-оригиналните образи в скандинавската литература, бързо се превърна в любимец на читателите по света.
Юрт и Русенфелт са сценаристи на минисериала „Себастиан Бергман”, както и на популярния сериал „Мостът”.