Начало / Свят / Покемоните са в книжарницата

Покемоните са в книжарницата

41408-1Една от най-трудните битки на книжарите е да вкарат повече хора при книгите, сред стелажите. Последната мода сред тях е да използват популярната смартфон видео игра Покемон, за да популяризират собствения си бизнес, съобщава Publishers Weekly. Изненадващата гонитба на анимационните герои доведе до наплив от хора на какви ли не места, а често – и до неочаквани продажби.

Играта се базира на карта на мобилните телефони на потребителите, която посредством GPS ги локализира и „праща“ на всевъзможни близки места да „ловят“ Покемони и да се състезават с други играещи. Локациите на „животинчетата“ се превръщат в горещи дестинации за мнозина – като местната църква, фитнесзала… или книжарница. Първи със засилената си популярност се похвалиха от „Wild Detectives“ от Далас, Тексас, в САЩ.

„Странно и лудо е. Точно отсреща има Poké Gym. Играчите ходят там, но ни забелязват и идват при нас, поне за кафе“, казва Сам Вилаверт. Една от Покемон спирките в Юта пък е книжарницата „Book Garden“. „Много хора започнаха да идват тук на лов за Покемони с децата си. Веднъж прекрачили прага си, те разбират къде са попаднали и си купуват и по някоя книга“, споделя мениджърът Джон Буърсфорд. В някои книжарници дори предлагат отстъпки за играчи, които намират Покемони в книжарниците.

42016-v1-197xМанията по играта е толкова голяма, че в Италия тази седмица отбелязаха небивал интерес към първото книжно ръководство. „The Unofficial Guide to Pokémon Go: Secrets, Tricks and Suggestions About the App That Is Driving the Whole World Crazy“ е с автор Антонио Валарди и ще излезе на местния пазар през септември. Издателите на книгата обаче разкриха, че вече са продали правата за издаване и във Франция, Турция, Литва и Полша.

Прочетете още

217552_b

Стратегии за спечелване на пари от всички лотарии в България, Европа и САЩ

През последните няколко години наблюдаваме бум на лотарийните игри, които се предлагат на българския пазар. …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *