Начало / България / На бляскавия лед ангелите не оцеляват

На бляскавия лед ангелите не оцеляват

ANGELITE NE OCELIAVAT NA LEDA s cena 15.95 lvНа 11 август излиза новата книга на Александра Маринина  „Ангелите не оцеляват на леда“ Почитателите й ще се зарадват на ново, по-различно от предишните заглавия на авторката, оформление на корицата.

Александра Маринина е безспорната руска кримикралица. Има над 40 написани романа, които са преведени на над 26 езика в цял свят. Гостувала е в страната ни два пъти – през 2001 г. и 2011 г.

Романите на Маринина са продадени в над 43 милиона тираж, което я превръща в най-четения и обичан съвременен руски автор. Самата тя смята, че международният й успех се дължи на факта, че в книгите й се разглеждат общочовешки теми, а сюжетите са много актуални във време, когато борбата с престъпността е приоритет не само в Русия, но и в много други страни. Книгите й са преведени в държави като Китай, Япония, Бразилия, България, Аржентина, Германия, Португалия, Франция, Турция, Гърция и много други.

Smurtta_2Александра Маринина е родена в Лвов през 1957 г. като Марина Анатолевна Алексеева. Авторката принадлежи към потомствено семейство на работещи към Министерството на вътрешните работи.

Завършва Юридическия факултет на Московския университет. От 1987 г. е водещ специалист по анализиране и прогнозиране на престъпността.

Маринина е носител на редица награди. През 1998 г. е отличена като „Писател на годината“ на Международния панаир на книгата в Москва, през 2005 г. получава националното отличие „Олимпия“, като жена, чиито книги имат неоспорим принос към руската култура, а през 2006 г. е призната за „Писател на десетилетието“. Романът й „Последно разсъмване“ е носител на награда за криминален роман на 2014 г. в Русия.

Средите на фигурното пързаляне са разтърсени от ужасната новина за убийството на Михаил Болтенков – треньор от световна величина и наставник на редица шампиони. Трупът е намерен до дома на друг треньор – Валерий Ламзин. Свидетели потвърждават, че двамата мъже са се скарали преди убийството и си отправяли заплахи. За следователите случаят изглежда решен, преди разследването дори да е започнало. Остава само да намерят неоспорими веществени доказателства. А докато ги търсят, оперативният работник Роман Дзюба изпитва все по-сериозни съмнения, че истинският убиец е заловен.

Когато адвокатът на обвиняемия наема частния детектив Анастасия Каменская да разследва случая, Роман придобива увереност да докаже теорията си. Скоро пред разследващите бавно започва да се разкрива истината за безскрупулната конкуренция и цинизма, пропили бляскавия лед. Лед, на който ангелите не оцеляват…

Прочетете още

britain

Почина авторът на серията за инспектор Морс

Един от най-популярните автори на криминални романи и баща на прочутия инспектор Морс – Колин …