Начало / Свят / Сара Уотърс ще получи стипендията Голдсмит

Сара Уотърс ще получи стипендията Голдсмит

Sarah_WatersПопулярната уелска писателка Сара Уотърс ще получи стипендията Голдсмит, обяви британската преса. Стипендията се връчва от Лондонския университет за заслуги на хора от различни малцинства, които се борят с предразсъдъците и с половата, расовата, религиозната или сексуалната дискриминация.

Писателката, която е родена в Уелс, е завършила литература в университета в Кент, а след това – магистърска степен в Университета в Ланкастър. Тя има и докторска степен от Университета в Лондон. Стипендията ще й бъде връчена на специална церемония на 14 юли за вдъхновяващата й литературна кариера.

У нас Уотърс е известна с романите „Нощна стража“, „Малкият непознат“ и „Крадлата“. Тя е носител на множество престижни награди като „Съмърсет Моъм“, Млад автор на годината на „Сънди Таймс“, има номинации за наградите „Ориндж“ и „Ман Букър“.

„Тази стипендия има фантастична репутация и е невероятно удоволствие да бъда отличена с нея. Винаги съм се възхищавала на този университет. Радвам се, че трудът ми е оценен по този начин“, каза Уотърс.