Начало / Свят / Животът на Ник Флин ще бъде показан във филм с Робърт Де Ниро

Животът на Ник Флин ще бъде показан във филм с Робърт Де Ниро

Животът на Ник Флин – талантлив американски писател, поет и драматург, ще бъде показан във филм, наречен „Да бъдеш Флин”, съобщи „Лос Анджелис таймс”. Авторът ще бъде представен от младия актьор Пол Дано, а суперзвездата Робърт Де Ниро ще играе неговия баща. Самият Флин е участвал в написването на сценария.

Във филма бащата на Флин, Джонатан, е гениален автор, но пълен провал като родител. Той не успява да пробие в живота и заживява в мизерия. Ник Флин, също с проблеми, започва работа на място, което дава подслон на бездомни. Именно там той среща своя баща, който е клиент. Прожекцията ще бъде в кината през 2012 г.

През 2004 г. излязоха мемоарите на Флин. Тяхното заглавие е „Another Bullshit Night in Suck City” („Поредна боклукчийска нощ в шибан град”). Творбата беше отличена с доста награди, но не постигна популярност, вероятно заради нестандартното си заглавие. Може би поради тази причина този път е избрано нещо доста по-приемливо заглавие – „Да бъдеш Флин”.

Ник Флин е американски писател, поет и драматург, роден през 1960 г. Той е носител на научната степен „Магистър по изящни изкуства” и преподава творческо писане в университет в Хюстън. Освен споменатата по-горе книга, той е автор на стихосбирките „Some Ether” и „Blind Huber” и пиесата „Алиса откри малка игра, в която Алиса винаги печели”.

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

226478_b

Топ 10 на „Хеликон” за най-продавани книги (26 април – 2 май)

ХУДОЖЕСТВЕНА ЛИТЕРАТУРА 1. Глина от Виктория Бешлийска 2. Хора от Катерина Хапсали 3. Дамски гамбит …