Начало / България / „Mail jazz” в „Хеликон-България”

„Mail jazz” в „Хеликон-България”

„Mail jazz” – книгата на Олга Шурбанова и Кръстю Пастухов, ще бъде официално представена в столичната книжарница „Хеликон-България” на 5 декември, вторник, от 18 ч.

Авторите не са се познавали (макар дълго да са живели в един квартал) и вероятно никога не биха се запознали, ако не е било онова нещо, което се нарича съдба. В случая – делови контакт, свързан със списанието, издавано от Олга, и със стиховете, сътворени от Кръстю. Така се започва размяната на мейли – едните, изпращани от София, другите от Варшава, – която продължава две години и от която произлиза книга им.

„Mail jazz” не е роман, дори епистоларен; не е есе, нито очерк, нито каквато и да е друга документална творба. В тази книга има спомени, притчи, приказки, мечтания, фантасмагории, както и кратки портретчета на настоящето. Може да се нарече свидетелство за две епохи – от живота на авторите и на страната им. Ведра и забавна книга, в която лекият хумор надделява над леката тъга. Книгата е предназначена за всеки, който обича да чете, и най-вече за ценителите на добрата литература.

Прочетете още

244349_b

Топ 10 на „Хеликон” за най-продавани книги (15 април – 21 април)

ХУДОЖЕСТВЕНА ЛИТЕРАТУРА 1. Недовършена работа от Дейвид Балдачи 2. Плодовете зреят нощем от Неда Антонова 3. …