Начало / България / „Таркин”, най-новият роман от вселената на „Междузвездни войни”

„Таркин”, най-новият роман от вселената на „Междузвездни войни”

TarkinПоредицата от романи за възрастни от вселената на „Междузвездни войни” продължава с „Таркин” от Джеймс Лусино. Историята от него е по събитията след филма „Отмъщението на ситите” и в центъра на сюжета, както предполага името, е Уилхъф Таркин. Книгата (изд. „Егмонт“) ще може да се открие в хартиен и електронен формат от 18 юни.

 

„Мога да ви разкажа много за властта.
Човек трябва да улови момента и да нанесе удар.“

Той е потомък на уважавано семейство. Всеотдаен боец и изтъкнат законодател. Лоялен защитник на Републиката и верен съюзник на Джедайския орден. Но под крилото на безскрупулния политик и ситски лорд Палпатин, губернатор Уилхъф Таркин се издига още повече в редиците на новосъздадената Галактическа империя и се превръща в един от нейните архитекти…
Съветва господаря си да управлява чрез всяване на страх, но бунтовете продължават да са проблем. Атаките ескалират и трябва да им се отвърне бързо и жестоко. За целта Императорът се обръща към най-страховитите си служители – вдъхващия ужас нов ситски лорд Дарт Вейдър и Таркин, чиито лукави тактики и ефективност ще осигурят надмощието на Империята… и изчезването на враговете й.

Джеймс Лусино е автор на осем романа и един разказ по „Междузвездни войни“, всичките – бестселъри на New York Times. Писателят живее в Анаполис, Мериленд, САЩ, със своята съпруга и малкото им дете.

* * *

Прочетете още

ladivina

Книга, която тихо плаче

По страниците ѝ има музика, но много повече болка „Божествена“ е за любим глас, превърнал …