На фокус
Начало / България / „Таркин”, най-новият роман от вселената на „Междузвездни войни”

„Таркин”, най-новият роман от вселената на „Междузвездни войни”

TarkinПоредицата от романи за възрастни от вселената на „Междузвездни войни” продължава с „Таркин” от Джеймс Лусино. Историята от него е по събитията след филма „Отмъщението на ситите” и в центъра на сюжета, както предполага името, е Уилхъф Таркин. Книгата (изд. „Егмонт“) ще може да се открие в хартиен и електронен формат от 18 юни.

 

„Мога да ви разкажа много за властта.
Човек трябва да улови момента и да нанесе удар.“

Той е потомък на уважавано семейство. Всеотдаен боец и изтъкнат законодател. Лоялен защитник на Републиката и верен съюзник на Джедайския орден. Но под крилото на безскрупулния политик и ситски лорд Палпатин, губернатор Уилхъф Таркин се издига още повече в редиците на новосъздадената Галактическа империя и се превръща в един от нейните архитекти…
Съветва господаря си да управлява чрез всяване на страх, но бунтовете продължават да са проблем. Атаките ескалират и трябва да им се отвърне бързо и жестоко. За целта Императорът се обръща към най-страховитите си служители – вдъхващия ужас нов ситски лорд Дарт Вейдър и Таркин, чиито лукави тактики и ефективност ще осигурят надмощието на Империята… и изчезването на враговете й.

Джеймс Лусино е автор на осем романа и един разказ по „Междузвездни войни“, всичките – бестселъри на New York Times. Писателят живее в Анаполис, Мериленд, САЩ, със своята съпруга и малкото им дете.

* * *

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

Memoir

U2 издават албум по книга

Съдържа 40 парчета Songs of Surrender, както ще се казва дискът, е всъщност аудиоверсия на …