Начало / Автори / „Гугъл” почете Марк Твен

„Гугъл” почете Марк Твен

 

 

Най-популярната търсачка в света „Гугъл” почете един от най-знаменитите американски автори Марк Твен. На началната страница е показана илюстрация, простираща се на максимална ширина, изобразяваща култовата сцена от „Приключенията на Том Сойер” – когато момчето е наказано да боядисва оградата. Том е със своя приятел Бен и се вижда, че изписват Google на самата ограда. Поводът за приложението, наречено „Гугъл Дудъл” е 176-та годишнина от рождението на Твен, която се навършва днес.

Макар 176-та годишнина да не изглежда най-подходящата за отбелязване, поради факта, че не е кръгло число, Марк Твен си остава една от ключовите фигури в американската и световната литература. Неговите творби „Приключенията на Том Сойер” (1876 г.) и продължението „Приключенията на Хъкълбери Фин” (1885 г.) продължават да се радват на изключителна популярност и положителни оценки.

Марк Твен е литературен псевдоним на Самюъл Лангхорн Клемънс, който е роден през 1835 г. във Флорида, Мисури, САЩ. Той е известен с неповторимото си чувство за хумор и острите си коментари относно социалните проблеми. Неговите тези относно робството и расизма са причина за множество дебати. Други негови известни творби са „Принцът и просяка”, както и още няколко книги за Том Сойер.

Прочетете още

244100_b

Топ 10 на „Хеликон” за най-продавани книги (18 март – 24 март)

ХУДОЖЕСТВЕНА ЛИТЕРАТУРА 1. Най-мрачното изкушение от Даниел Лори 2. През август ще се видим от …