Начало / България / Представят албума на Тони Георгиев и Георги Лозанов „Българите“ в Пловдив и Бургас

Представят албума на Тони Георгиев и Георги Лозанов „Българите“ в Пловдив и Бургас

5398819_bАлбумът „Българите“ на фотографа Антони Георгиев и с текст от Георги Лозанов ще бъде представен в Пловдив и Бургас. Под тепетата двамата автори ще гостуват в книжарница „Хеликон Пловдив Център“ на 20 юни, от 18 часа. Ден по-късно, в същия час на 21 юни, е представянето на книгата им в „Хеликон Бургас“.

„Визията на Антони Георгиев подкопава всякакво очакване за клиширани културни дадености и вместо тях ни предлага едно нееднозначно любовно писмо, офроуд пътешествие в покрайнините на Европа, изпълнено с многолики разкази за изчезващото. А изчезващи са както представената в своята интимност България зад параваните – застинала между няколко свята, и една специална форма на вътрешно изгнаничество, споделяно, впрочем, от много от другите населяващи я хора. Това е рядко честен портрет на една нация на ръба на континента, дар за всички интересуващи се от европейските истории и култури сега и в бъдещето. Пропита с характерните за Георгиев хуманизъм и внезапни преходи от възвишеното към баналното, „Българите“ ще ви раздруса с тъга и магия“, казва за „Българите“ Капка Касабова.

„Тази книга илюстрира усещането на малкия човек под етикета „българин“, допълва Георги Лозанов. Културологът описва луксозния том като антропологичен портрет във фотографии, които представят мигове от ежедневието на българите. Трудът изразява същността на живота на българите на територията на България, тук и сега, той представя конкретни визии, които могат да служат като метафора за общата съдба и главно за усещането на българите за самите тях.

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

243313_b

Топ 10 на „Хеликон” за най-продавани книги (29 януари – 4 февруари)

1. Железен пламък от Ребека Ярос 2. Смирена от Ина Ясипова 3. Господар на алчността – …