Начало / Свят / Филмът „Калайджия, шивач, войник, шпионин” по Джон льо Каре ще има продължение?

Филмът „Калайджия, шивач, войник, шпионин” по Джон льо Каре ще има продължение?

Възможно е да бъде направено продължение на филма, сниман по книгата на Джон льо Каре „Калайджия, шивач, войник, шпионин”, пише британската преса.  Става въпрос за „Хората на Смайли” – последната част от шпионската трилогията  „Карла.  Тя включва „Калайджия, шивач, войник, шпионин”, „Благородният ученик” и „Хората на Смайли”.

Филмът „Калайджия, шивач, войник, шпионин” беше представен на фестивала във Валенсия преди няколко седмици и получи изключително положителна оценка от критиците. В актьорския състав блестят имената на Гари Олдман и Колин Фърт.

Самият Олдман е съгласен отново да играе главния персонаж Джордж Смайли. „Мисля, че в момента се обсъжда направата на „Хорта на Смайли”, като продължение. Макар да не е точно такова, защото има втора книга по средата. Да видим какво ще стане”, заяви актьора.

Дейвид Джон Муур Корнуел е английски автор, пишещ под псевдонима Джон льо Каре. Той е роден 1931 г. Работил е в контраразузнаването на Великобритания. Освен споменатите в текста, други негови знаменити произведения са шпионските трилъри „Най-търсеният човек„, „Шпионинът, който дойде от студа“, „Убийство от класа“, „Събуждане на мъртвеца“ и др.

Свързани заглавия
Джон льо Каре одобри екранизацията на романа си „Калайджия, шивач, войник, шпионин”
Джон льо Каре на 80
„Гардиън” започна мащабна акция по размяна на книги

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

224706_b

Да следваш последните птици на света

Зорница Гроздева, Хеликон Велико Търново Нежен и лиричен разказ за себеотрицанието в името на обещание, …