Начало / Критика / Да намериш убежище в Париж

Да намериш убежище в Париж

Cover-Ubezhishte-v-Parij Юлия ПЕТКОВА

С „Убежище в Париж“ Корин Ганц е създала ведра и окуражаваща приказка за разбирането, съчувствието, себеоткриването и любовта. Три жени, които се опитват да избягат от миналото си, завързват необикновено приятелство в сърцето на Париж и се спасяват взаимно. Историите на Лола, Алтея и Ани се преплитат толкова непринудено и свежо, че няма как да не се идентифицирате с тях.  „Най-после”, ще въздъхнат онези от вас, на които им е втръснало да четат апокалиптични истории и да бъдат обстрелвани с хорър новини.

Лола е бивш топмодел, но е толкова естествена и неустоима, че темпераментът й лесно ще ви обърка. Изпаднала в паника след поредния пристъп на ярост от страна на властния си съпруг, тя решава да замине за Париж с всичкия си ценен багаж – двете си деца. Алтея е интровертна, по-уязвима и от тръстика, името й го подсказва. Развила е тежко хранително разстройство в резултат от сложни отношения с майка си. Лола и Алтея намират подслон в старата къща на Ани, една бойка и своенравна парижанка по неволя, загубила съпруга си три години по-рано. Обзета от вътрешна несигурност, Ани пуска в дома си квартиранти, които на свой ред са обзети от страхове…

А какво да кажем за Жаред, художника? И той си отглежда демони за преодоляване. Да не забравяме за Люка, суетния „сноб и женкар”, кръстник на Жаред и най-добър приятел на Ани. Ще опознаете отблизо тези хора, ще ви се прииска да седнете на масата до тях с чаша искрящо вино в ръка, да поспорите за нещо. Понякога ще ги харесвате, друг път решенията им ще ви дразнят, но едва ли ще ги забравите бързо.

Една от големите обсесии в тази книга е храната. Самата авторка признава, че в известен смисъл използва романа, за да представи любимите си рецепти за ястия. (Като цикория с шунка и сос бешамел, например!) Защото „храната е душата на всеки дом”.

Корин Ганц е родена във Франция, където прекарва първите двайсет години от живота си. Учи съвременно изкуство в Сорбоната, работи в областта на маркетинга и рекламата в Париж, Сан Франциско и Лос Анжелис. Автор е на популярния блог Hidden in France, където коментира взаимоотношения, интериор, мода и други френски феномени, а публикациите са брандирани с уникалното й чувство за хумор.

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!