Начало / България / Георги Данаилов и Иван Цанев отличени с огърлие „Златен век“

Георги Данаилов и Иван Цанев отличени с огърлие „Златен век“

Българският министър на културата Вежди Рашидов връчи традиционните годишни награди за принос в развитието на българската култура и духовност по случай 24 май – Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост.

гд-300x200На официална церемония в Министерството на културата бяха отличени 43-ма дейци. „За мен 24 май трябва да е истинският национален празник на България, защото ни обединява“, каза на тържеството министър Рашидов. „Това е уникален празник, защото е празник на нашия език, на който общуваме, на който се разбираме – независимо от етнос и религия. Най-хубавото е, че е духовен, чист празник и в неговото навечерие изразяваме почит и благодарност към хората, които създават духовните ценности. Дано все повече да се увеличават кадърните хора, защото те са бъдещето“, пожела още в словото си министърът, информират ни колегите от портала „Всичко за книгите“.

иван-цанев-300x225Поетът Иван Цанев и писателят Георги Данаилов бяха наградени с най-високото отличие на Министерство на културата – огърлие „Златен век“. Писателят Георги Данаилов посвети наградата си на своя приятел – големия български поет Борис Христов. А отличеният поет Иван Цанев вместо благодарствена реч рецитира стихотворението си „Водопад“. С награда „Златен век” – печат на Симеон Велики, беше отличен и писателят Христо Ганов, както и читалищните дейци Тотка Полякова и Александър Милушев. Грамота за високите си постижения в областта на културата бе връчена на Десислава Иванова, директор на Регионална библиотека „Михалаки  Георгиев“ – Видин.

Честито!

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

Cap01

Рисуващата птици Елица Христова: „Щъркелът за нас е част от всичко родно“

Разговор за природата и за това колко си приличаме с всичко в нея Илюстратор и …