На фокус
Начало / Читатели / „Вакантен пост“ от Дж. К. Роулинг (ревю)

„Вакантен пост“ от Дж. К. Роулинг (ревю)

170185_bМария-Десислава ЩИПЛИЙСКА

Дж. К. Роулинг не се нуждае от представяне. Всички познават творчеството ѝ от неповторимата ѝ поредица за Хари Потър.

Нека ви предупредя, във „Вакантен пост“ Роулинг е различна, такава каквато не сте я виждали до сега. Отново усещате онова приятно чувство, когато я четете, но липсва мистичното, приказното и магическото от поредицата за малкия магьосник. Тук нещата са потресаващо реални, откровени, на моменти дори смразяващи.

Препоръчвам на тези от вас, които не са се запознали с „Вакантен пост“ да го направят. Авторката представя героите от книгата с истинско и несравнимо майсторство. Те сякаш оживяват пред нас, толкова истински, че можеш да ги докоснеш. Пред вас ще се разкрие един многократно завъртян сюжет, в който се преплитат животите на всички герои. Това са множество различни истории за страсти, борби за власт, болни амбиции и сложни семейни отношения, които завършват с изненадващ край.

Най-вероятно в началото, когато започнете книгата, ще се чувствате объркани. Представянето на толкова много герои от самото начало действа някак дезориентиращо, но не се отказвайте. С всяка следваща глава ще усетите същите чувства, както когато хванете поредицата за Хари Потър. Ще прелиствате страница след страница в желание да разберете какво ще стане нататък.

„Вакантен пост“ за мен е несравнима книга. Тя е толкова различна, че не би могло да бъде сравнена с друго произведение. Прочетете тази книга и се насладете за пореден път на майсторството на една неповторима авторка.

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

Memoir

U2 издават албум по книга

Съдържа 40 парчета Songs of Surrender, както ще се казва дискът, е всъщност аудиоверсия на …