Начало / Читатели / „Вакантен пост“ от Дж. К. Роулинг (ревю)

„Вакантен пост“ от Дж. К. Роулинг (ревю)

170185_bМария-Десислава ЩИПЛИЙСКА

Дж. К. Роулинг не се нуждае от представяне. Всички познават творчеството ѝ от неповторимата ѝ поредица за Хари Потър.

Нека ви предупредя, във „Вакантен пост“ Роулинг е различна, такава каквато не сте я виждали до сега. Отново усещате онова приятно чувство, когато я четете, но липсва мистичното, приказното и магическото от поредицата за малкия магьосник. Тук нещата са потресаващо реални, откровени, на моменти дори смразяващи.

Препоръчвам на тези от вас, които не са се запознали с „Вакантен пост“ да го направят. Авторката представя героите от книгата с истинско и несравнимо майсторство. Те сякаш оживяват пред нас, толкова истински, че можеш да ги докоснеш. Пред вас ще се разкрие един многократно завъртян сюжет, в който се преплитат животите на всички герои. Това са множество различни истории за страсти, борби за власт, болни амбиции и сложни семейни отношения, които завършват с изненадващ край.

Най-вероятно в началото, когато започнете книгата, ще се чувствате объркани. Представянето на толкова много герои от самото начало действа някак дезориентиращо, но не се отказвайте. С всяка следваща глава ще усетите същите чувства, както когато хванете поредицата за Хари Потър. Ще прелиствате страница след страница в желание да разберете какво ще стане нататък.

„Вакантен пост“ за мен е несравнима книга. Тя е толкова различна, че не би могло да бъде сравнена с друго произведение. Прочетете тази книга и се насладете за пореден път на майсторството на една неповторима авторка.

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

230857_b

Топ 10 на „Хеликон” за най-продавани книги (22 ноември – 28 ноември)

ХУДОЖЕСТВЕНА ЛИТЕРАТУРА 1. Пасиансът на архангелите от Мария Лалева 2. Глина от Виктория Бешлийска 3. Домът …