На фокус
Начало / България / Популярни личности ще четат истории за Европа на 9 май

Популярни личности ще четат истории за Европа на 9 май

originalПо повод 9 май – Деня на Европа – популярни личности ще четат интересни и забавни истории, посветени на мира и единството в Европейския съюз. Драго Симеонов, Камен Алипиев, Мая Бежанска, Симона Пейчева, Силвия Петкова и др. ще участват в „Пощенска кутия за приказки: Истории за Европа“.

Голямото публично четене под надслов „Истории за Европа“ ще представи 10 специално подбрани текста, написани от любители на късия разказ – хора с различни професии и на различни възрасти, които споделят своите преживявания като граждани на ЕС. Проектът „Истории за Европа“ е съвместна инициатива на Информационното бюро на Европейския парламент и Представителството на Европейската комисия в България, която се осъществява в партньорство с „Пощенска кутия за приказки“. Събитието ще може да бъде проследено на живо точно в 19.00 ч. на 9 май на интернет страницата на Информационното бюро на ЕП на www.europarl.bg.

Глас на разказите за Европа ще дадат ръководителите на Информационното бюро на ЕП и на Представителството на ЕК Теодор Стойчев и Огнян Златев, журналистите Драгомир Симеонов, Милена Милотинова и Камен Алипиев, актьорите Константин Лунгов, Мая Бежанска и Силвия Петкова, спортната звезда Симона Пейчева, младата писателка и оперна певица Мила Михова и др. Всички те ще прочетат избрани откъси от участвалите в проекта истории.

„Пощенска кутия за приказки“ е литературен проект, създаден от младата българска авторка Гери Турийска. Всеки месец любители на късия разказ изпращат свои писма по предварително зададена тема, а десет от тях биват прочетени на живо по увлекателен начин от популярни лица от различни сфери на обществения живот. Създаден през 2010 г., вече над 5 години проектът създава поле за творческа изява на начинаещи български автори, някои от които вече имат първите си издадени книги.

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!