Начало / България / Том Егеланд пророкува атентатите в Норвегия

Том Егеланд пророкува атентатите в Норвегия

Най-популярният норвежки писател Том Егеланд, по чиито дири върви Дан Браун, отново се изяви в ролята на пророк. Още преди издаването на „Шифърът на Леонардо” излиза романът му „Краят на кръга” с идентични герои и сюжет. Сега се оказва, че Егеланд е пророкувал и възможността за атентати в мирна страна като Норвегия шест години преди реалните събития отпреди няколко месеца. Прави го в друг свой много успешен роман – бестселърът „Нощта на вълците”, който излиза за пръв път през 2005 г. и многократно е преиздаван и превеждан на различни езици. През 2008 г. е направена киноекранизация на книгата, а през 2010 г. – телевизионен минисериал в три серии. На български романът вече е факт.

„Нощта на вълците” е по-различен тип  трилър от познатите у нас „Евангелието на Луцифер”, „Пазителите на завета” и „Краят на кръга”. Тук на фокус са не исторически мистерии, а тероризмът.

В момента Егеланд работи върху следващата си, разбулваща исторически тайни, книга, която ще е посветена на завета на Нострадамус и е планирана за пролетта на 2012 г.

Книгите на Том Енгеланд тук

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

B9713959735Z.1_20171128143145_000GKIA73STF.2-0

Шарл Бодлер е лошото момче на френската поезия

Творецът е роден преди 200 години Появява се на света през един априлски ден на …