Начало / България / Том Егеланд пророкува атентатите в Норвегия

Том Егеланд пророкува атентатите в Норвегия

Най-популярният норвежки писател Том Егеланд, по чиито дири върви Дан Браун, отново се изяви в ролята на пророк. Още преди издаването на „Шифърът на Леонардо” излиза романът му „Краят на кръга” с идентични герои и сюжет. Сега се оказва, че Егеланд е пророкувал и възможността за атентати в мирна страна като Норвегия шест години преди реалните събития отпреди няколко месеца. Прави го в друг свой много успешен роман – бестселърът „Нощта на вълците”, който излиза за пръв път през 2005 г. и многократно е преиздаван и превеждан на различни езици. През 2008 г. е направена киноекранизация на книгата, а през 2010 г. – телевизионен минисериал в три серии. На български романът вече е факт.

„Нощта на вълците” е по-различен тип  трилър от познатите у нас „Евангелието на Луцифер”, „Пазителите на завета” и „Краят на кръга”. Тук на фокус са не исторически мистерии, а тероризмът.

В момента Егеланд работи върху следващата си, разбулваща исторически тайни, книга, която ще е посветена на завета на Нострадамус и е планирана за пролетта на 2012 г.

Книгите на Том Енгеланд тук

Богато разнообразие от над 20 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg или на 02 460 40 40!

Прочетете още

126625-hp-hero1-wk25-en__d-obama

Барак Обама събра президентските си спомени в книга

700-те страници отговарят на много интригуващи въпроси Президентът издава книгата си две седмици след поредните …