Начало / България / „Корените на омразата. Моята истина за исляма” на Фалачи събира 37 от най-силните й текстове

„Корените на омразата. Моята истина за исляма” на Фалачи събира 37 от най-силните й текстове

200321_bОриана Фалачи дори 10 години след смъртта си остав един от най-известните журналисти и аналитици, които като че ли имат дарбата на медиум и прозират в бъдещето. Нейните репортажи, интервюта и мнения по отношение на исляма продължават да са актуални предизвикват дебати дори сега.

В сборника „Корените на омразата. Моята истина за исляма” са събрани 37 от най-знаковите материали на Фалачи. Те са подбрани от италианския й издател Rizzoli. На български език книгата ще излезе в средата на май.

В книгата са включени интервюта със знакови лидери като Мохамед Реза Пахлави, аятолах Хомейни, Ясер Арафат, Муамар Кадафи, както и със спортисти, повлияни от исляма, като Мохамед Али.

Ориана Фалачи застава редом до федаините от „Фатах” в Палестина, среща се с оцелелите след терористичния атентат в Мюнхен през 1972 г. лети на 8000 метра край границите на Кувейт в самолет-цистерна по време на първата война в Залива. Репортажите, интервютата и коментарите в книгата са писани в периода от 1960 г. до 2005 г. и читателят има възможност да проследи как мнението на журналистката се е променяло през годините и как тя е достигнала до крайната и противоречива позиция, че Европа е във война с ислямския свят и че толерантността към различните може да изиграе на либералния Запад една много лоша шега.

Материалите в книгата са от престижни издания като списание Europeo и вестник Кориере дела Сера.

Всички книги от Ориана Фалачи ТУК

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

9781250178633

Топ 10 на „Ню Йорк Таймс” (19 февруари – 25 февруари)

ХУДОЖЕСТВЕНА ЛИТЕРАТУРА  ––––––––––– 1. „The Women“ от Кристин Хана (нова в класацията) 2. „The Teacher“ …