Начало / България / „Корените на омразата. Моята истина за исляма” на Фалачи събира 37 от най-силните й текстове

„Корените на омразата. Моята истина за исляма” на Фалачи събира 37 от най-силните й текстове

200321_bОриана Фалачи дори 10 години след смъртта си остав един от най-известните журналисти и аналитици, които като че ли имат дарбата на медиум и прозират в бъдещето. Нейните репортажи, интервюта и мнения по отношение на исляма продължават да са актуални предизвикват дебати дори сега.

В сборника „Корените на омразата. Моята истина за исляма” са събрани 37 от най-знаковите материали на Фалачи. Те са подбрани от италианския й издател Rizzoli. На български език книгата ще излезе в средата на май.

В книгата са включени интервюта със знакови лидери като Мохамед Реза Пахлави, аятолах Хомейни, Ясер Арафат, Муамар Кадафи, както и със спортисти, повлияни от исляма, като Мохамед Али.

Ориана Фалачи застава редом до федаините от „Фатах” в Палестина, среща се с оцелелите след терористичния атентат в Мюнхен през 1972 г. лети на 8000 метра край границите на Кувейт в самолет-цистерна по време на първата война в Залива. Репортажите, интервютата и коментарите в книгата са писани в периода от 1960 г. до 2005 г. и читателят има възможност да проследи как мнението на журналистката се е променяло през годините и как тя е достигнала до крайната и противоречива позиция, че Европа е във война с ислямския свят и че толерантността към различните може да изиграе на либералния Запад една много лоша шега.

Материалите в книгата са от престижни издания като списание Europeo и вестник Кориере дела Сера.

Всички книги от Ориана Фалачи ТУК

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

bob-dylan

Издателство връща пари заради фалшиви автографи

Читателите откриха сами измамата Боб Дилън се оказа ябълката на раздора в скандал, избухнал покрай …