Начало / България / Мечето Падингтън събра приятелите си в „Хеликон Витоша”

Мечето Падингтън събра приятелите си в „Хеликон Витоша”

DSC_1177Много деца дойдоха на пролетното увеселение

Един от малкото постоянно действащи у нас литературни клубове е на мечето Падингтън. Негов домакин по традиция е най-богатата българска книжарница – „Хеликон” на бул. „Витоша” 68 в София. Любопитни като любимия си герой, десетки деца се провряха по пътя към книжарницата през лабиринта от огради, съпътстващи строежа на метрото, за да попаднат в центъра на Пролетното увеселение на Падингтън.

 

DSC_1188

Клубът учи малките да четат

Всеки път мечето подготвя лесни задачки за децата, които са обикновено на възраст между четири и дванайсет години. Наред с игрите и викторините малките приятели на мечето имат възможност да развият някое приложно умение. Този път целта бе да изработят свой собствен разделител за книги. Да развива любовта към четенето още от най-ранна възраст – и това е една от целите на литературния клуб. Затова и след много прегъване, рязане, лепене и оцветяване се родиха тези прекрасни книжни разделители. По усмивките на децата си личи, че всички са доволни.

DSC_1124

И мармалад за финал

По традиция всяка среща на приятелите на Падингтън завърша със сандвичи с мармалад. От книжките на Майкъл Бонд знаем, че това е любимата храна на мечето. А „Хеликон” очаква малките палавници на следващото събиране в началото на лятото, което е повече от специално, защото тогава популярното мече ще има и рожден ден.

Прочетете още

anita-jankovic-AowxSxBwv_4-unsplash

Четене преди сън удвоява речника на децата

Книгите са ключови за тях Четящите родители са истинска благословия за най-малките – достатъчно е …