Начало / Читатели / „Експериментът на един живот“ от Майкъл Сингър (ревю)

„Експериментът на един живот“ от Майкъл Сингър (ревю)

Стоян ДЖАПАНОВ

„Експериментът на един живот“ от Майкъл Сингър не може да бъде поставена единствено в един жанр. Тя е много повече. Ако искате просто да прочетете книга с кратки съвети как да бъдате по-щастливи или как най-бързо да спечелите първия си милион, то тази книга не е за вас.

„Експериментът на един живот“ илюстрира житейския експеримент на автора. Какво ще се случи, ако се откаже от личните си предпочитания? Ако игнорира вътрешния си глас, който се опитва да направлява всеки един аспект от живота му и се отдаде на потока на живота, и предоставените му от него дарове? Резултатът е повече от великолепен!

Поставяйки пред себе си нелеката задача на приемането и отдаването на живота такъв какъвто е, Майкъл Сингър достига душевни висоти, а в последствие и огромни материални дарове, за които той сам казва, че няма заслуга. Благодарение на потока на живота, който винаги работи в наша полза, той успява да се превърне от йога, живеещ в гората, в самоук програмист, основал компания за милиони. А когато в един интересен момент се изправя и срещу ФБР става ясно, че истината винаги възтържествува. Със своеобразния си експеримент Майкъл Сингър дава възможността на читателя да съпреживее позитивна и обнадеждаваща история за извисяването на личността над ежедневието, над константните претенции на Аз-а.

Пътешествието на Майкъл Сингър към съвършенството на живота може да вдъхнови всекиго и да го накара да погледне по съвсем различен начин на собствения си живот.

Майкъл Сингър е автор на „Отвързаната душа“, бестселър номер едно в класацията на Ню Йорк Таймс. През 1971 г. преживява дълбоко духовно пробуждане, докато работи по доктората си по икономика, след което се уединява, за да се посвети на практикуването на йога и медитация. През 1975 г. основава Вселенския храм, утвърден от времето център за йога и медитация, където хора от всички религии и вярвания могат да се събират, за да преживяват вътрешния покой.

Сингър е създател на водещия софтуерен пакет, който трансформира управлението на медицински практики  в този бранш. Работил е като главен изпълнителен директор на публична компания на стойност милиард долара, чиито постижения са архивирани в Смитсоновия институт. Освен с приноса си от повече от четири десетилетия в преподаването на духовни практики, Майкъл има важно участие в сферите на бизнеса, образованието, здравеопазването и опазването околната среда.

Прочетете още

717bd38a-8921-42b8-8152-92dd06ce00b8

„Пробуждането“ на Стойчо Керев – лек срещу безразличието

Заглавие, което разбулва тайни и предсказва бъдещето Третата книга на популярния наш журналист, а вече …

Един коментар

  1. Irena Manolova

    Наистина много приятна книга! Хареса ми!!!