Начало / Свят / Загубен ръкопис на Лъвкрафт бе намерен в архива на Хари Худини

Загубен ръкопис на Лъвкрафт бе намерен в архива на Хари Худини

Загубен ръкопис на Х П Лъвкрафт бе намерен в архива на популярния магьосник и майстор на изчезването Хари Худини, съобщи в. „Гардиън“. Става дума за оригинала на „The Cancer of Superstition“, от който досега беше популярна само първата глава.

Според авторитетния английски вестник през 1926 г. Худини помолил Ловкрафт да напише история за суеверията. Малко след това фокусникът починал. 90-години по-късно се оказва, че писателят все пак е изпълнил молбата на своя приятел и е написал 31 страници. Ценната находка бе направена след преглеждането на архива на Худини, преди да бъде пуснат на търг.

„Този архив беше загубен след смъртта на Беатрис Худини, жената на мага, през 1943 г., и така и не бе открит и показан целия. Включените в него документи никога не са били изследвани и описани напълно. Наскоро всичко бе купено на търг от частен колекционер, който започна да подрежда всичко и така е попаднал на ценния ръкопис“, каза президентът на американската тръжна агенция, от която е купе архивът,  Гейб Фаджури. Архивът ще бъде продаден на търг, като ръкописът е с начална тръжна цена 13 000 долара, която се очаква да стигне до 40 000долара. В текста Лъвкрафт разглежда всякакъв вид суеверия, като стига до върколаци, канибали и т.н.

Свързани заглавия

Х. Ф. Лъвкрафт: Светът е комичен, но шегата е с човечеството

Статуетка с лика на Х. Ф. Лъвкрафт може да спре да се връчва заради расистки скандал

Съвети на Хауърд Лъвкрафт към желаещите да станат писатели

Уникалният Х. Ф. Лъвкрафт

Книги от Х. Ф. Лъвкрафт тук

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

bivol

Перото и гласът на Северозапада ни напусна

Стоян Николов-Торлака почина на 43 „Защо, бе, Торлак, този път нищо не каза!“ – така …