Начало / България / „Дете на пустинята”: неустоимо фентъзи

„Дете на пустинята”: неустоимо фентъзи

На 19 март „Егмонт” пуска на пазара „Дете на пустинята”, впечатляващ дебют на Олуин Хамилтън.
„Романтична, вълнуваща, забавна и просто чудесна”, така я описват от Kirkus Reviews. „Неустоимо фентъзи, които съчетава магия, митология и духа на Дивия запад”, допълват от Booklist. „Дете на пустинята” ще разкрие на читателите какво се случава, когато осъществяването на отдавнашна мечта взриви света на едно момиче – в пламъците на бунта, на романтичната страст и на всепоглъщащия огън, който я обзема, когато най-накрая признае силата си.

Смъртни управляват пустинния народ на Мираджи, но из дивата, безплодна пустош все още скитат мистични зверове, а според мълвата някъде джинове продължават да практикуват магиите си…
Във враждебния и суров град Дъстуок обаче няма нищо магическо. Това не е място за човек, ако е беден, сирак или жена. Амани Ал’Хиза е всичките три. Тя е отличен стрелец, но умението й не може да й помогне да се измъкне от Дъстуок, където е обречена на уреден брак или смърт. А така отчаяно копнее да види света, за който е слушала единствено от историите край огъня! Когато изневиделица й се предоставя шансът да избяга с мистериозен и смайващо красив чужденец, Амани не се поколебава. И въпреки че от години мечтае да напусне родния си град, никога не си е представяла, че ще го направи, яздейки митичен кон, бягайки от смъртоносната армия на султана с човек, издирван за измяна. Не си е представяла и че ще се влюби в него… Или пък че той би могъл да й помогне да разкрие могъща тайна за това коя е всъщност.

Олуин Хамилтън е родена в Торонто и прекарва детството си в постоянно местене из Европа и Канада, докато родителите й не заживяват във Франция, където тя израства и развива слабост към жанра фентъзи и героините в мъжки дрехи. По-късно напуска Франция, за да учи история на изкуството в Кралския университет, а след това остава да живее в Лондон.

„Дете на пустинята” тук

Прочетете още

9781250178633

Топ 10 на „Ню Йорк Таймс” (11 март – 17 март)

ХУДОЖЕСТВЕНА ЛИТЕРАТУРА  ––––––––––– 1. „The Women“ от Кристин Хана (4 седмици в класацията) 2. „Three-inch …