Начало / Свят / „Nook“ се оттегля от Великобритания на 15 март

„Nook“ се оттегля от Великобритания на 15 март

„Барнс § Нобъл“ обявиха, че ще спрат да продават устройствата си за четене на електронни книги „Nook“ във Великобритания. Това ще стане от 15 март. Книгоразпространителите ще прекратят и дейността си по електронната книжарница, апликациите за мобилни устройства и достъпите.

Засега от „Барнс § Нобъл“ обещаха да не прекратят вече платените услуги от собствениците на четци „Nook“. За целта те ще работят с гиганта сред супермаркетите „Сейнсбъри“. „Надяваме се така да направим оттеглянето си от пазара възможно най-безболезнено“, казаха от шефовете на компанията.

„Nook“ се появи на Острова през 2012 г., но не успя да измести от първото място по пазарен дял „Kindle” на „Амазон. „Тъжно е, излиза, че каквито и усилия да полагат, всички на този пазар отстъпват пред „Амазон“. Явно няма никакъв шанс за развитие в този бизнес. Затова е по-добре да се оттеглиш, вместо да издържаш умиращ кон“, казва анализаторът Бен Ууд пред ВВС.

„Барнс § Нобъл“ обявиха, че в последното четиримесечие са обелзали спад в продажбите от 1,8%, въпреки че приходите им са се увеличили с 5,7 милиона лири за година.

Четци за електронни книги ТУК

Прочетете още

50906953_2223181614587138_2498911697658445824_n

Финал на кампанията за най-дълго любовно писмо в България за 2019 г.

Ден преди финала сме на романтичната кампания за написване на най-дългото любовно писмо в България …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *