Начало / България / Нови два романа на Агата Кристи излизат от поредицата на „Ера“

Нови два романа на Агата Кристи излизат от поредицата на „Ера“

На 07.03. издателство ЕРА пуска две нови заглавия от Агата Кристи: сборника с разкази Клуб „Вторник вечер“ – № 66 от поредицата, и романа Мъжът с кафявия костюм – № 67 от поредицата. В първия почитателите ще се срещнат за пореден път с неотразимата Госпожица Марпъл, а във втория ще имат удоволствието да разплетат загадката с помощта на нова главна героиня.

Във вторник вечер в къщата на госпожица Марпъл са поканени гости и разговорът се насочва към неразрешени престъпления. Случаят с изчезващите петна от кръв; крадецът, който извършва своето престъпление два пъти; загадъчното послание на отровения мъж; невидимо завещание; екстрасенс, който предупреждава, че синият здравец означава смърт… И това са само част от невероятните загадки в тази колекция разкази.

Красива и млада, Ан Бедингфийлд пристига в Лондон, търсеща вълнуващи преживявания. Неочаквано те сами я намират. В лондонска станция на метрото един от пътниците губи равновесие и пада на релсите. Лекарят, присъстващ на мястото на събитието, изглежда по-заинтересован да претърси тялото, отколкото да го огледа и разкрие причината за неочакваната смърт. Незадоволена от заключенията на Скотланд Ярд и въоръжена с една единствена следа, Ан тръгва по петите на неизвестния убиец. Кой всъщност е мъжът с кафявия костюм?

Днес Агата Кристи е най-известната авторка на криминални романи в света. Нейните осемдесет романа са преведени на над четирийсет езика и са продадени в над два милиарда екземпляра. Емблематичните й герои Еркюл Поаро и госпожица Марпъл й спечелват титлата „Първата дама на криминалния жанр”.

 

Клуб „Вторник вечер“ тукМъжът с кафявия костюмтук

 

Прочетете още

717bd38a-8921-42b8-8152-92dd06ce00b8

„Пробуждането“ на Стойчо Керев – лек срещу безразличието

Заглавие, което разбулва тайни и предсказва бъдещето Третата книга на популярния наш журналист, а вече …