Начало / България / Изложба на комикси и манги в „Гьоте институт“

Изложба на комикси и манги в „Гьоте институт“

„Гьоте институт“ в София ще открие изложба „Новата култура на комиксите в Германия“, съобщава сайтът му. От 17 ноември до 16 декември ще бъдат показани творбите на две поколения германски художници на комикси – „авангарда, който насърчи развитието на самостоятелна култура на комиксите в Германия, както и поколението по-млади художници, чиито произведения отразяват новите тенденции“, гласи анонсът на института.

Ще бъдат представени 13 творци с различни техники. Какво е характерното за тях: „Изображенията на автобиографични или сюрреалистични, исторически или фантастични разкази, репортажите в комикси или адаптациите на литературни творби се създават на компютър или на кредов картон, с молив, туш или въглен. Общото между художниците е тяхното любопитство за изследване на възможностите, които предлага медията комикс, за да се откъснат от ограничаващите формални задания и отворят своето изкуство към графиката, живописта и илюстрацията“.

Откриването на любопитното събитие е в четвъртък от 18.00 часа.

В рамките на изложбата организаторите са обявили семинар за учители на 23 ноември, сряда, от 10 до 12 ч и от 14 до 16 ч. Записването е на имейл: pv@sofia.goethe.org.

Посещението на класове ще става след предварително записване на същия мейл.

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

226478_b

Топ 10 на „Хеликон” за най-продавани книги (3 май – 9 май)

ХУДОЖЕСТВЕНА ЛИТЕРАТУРА 1. Глина от Виктория Бешлийска 2. Живот в скалите от Мария Лалева 3. …