Начало / България / Петя Кокудева ще се срещне с второкласници в „Хеликон Витоша“

Петя Кокудева ще се срещне с второкласници в „Хеликон Витоша“

Навръх десетия рожден ден на книжарница „Хеликон Витоша“ най-богато зареденият дом на книгите в София ще бъде домакин на запознанството на два класа второкласници и една от най-обичаните съвременни поетеси Петя Кокудева. Учениците са от столичното 119-то училище  жк. „Изток“.

Това ще стане на 9 март. Кокудева е приготвила мултимедийно забавление за малчуганите. Те пък ще получат шанс да се запознаят с последните стихчета на младата поетеса, включени в книгата „Питанки“. Домакините от „Хеликон Витоша“ пък са щастливи, че ще посрещнат юбилея на книжарницата в толкова добра и забавна компания.

Петя Кокудева е родена през 1982 г. в гр. Смолян. Завършва английска езикова гимназия. Бакалавър по „Журналистика“ и магистър по „Творческо писане“ в СУ „Св. Климент Охридски“. Работи като копирайтър в международна рекламна агенция. Интересите й са в сферата на детската литература – занимава се с драматургия за куклен театър и води „рубрика за децата и въображенията“ – „Граматика на фантазията“. „Лулу“ е дебютната й книга, която печели Специалната награда на националния конкурс за дебютна литература „Южна пролет“ (2012).

„Хеликон Витоша“ отвори врати в началото на март през 2006 г. в едно от култовите за софиянци кина – „Витоша“ на бул. „Патриарх Евтимий“ 68. Книжарницата се превърна в дом на над 35 000 заглавия и бързо стана любимо място за читатели, писатели и фенове на книгите. Трите етажа на киното редовно приемат сбирките на детски читателски клубове като този на Хари Потър и мечето Падингтън, както и младите хора от инициативата „Жива библиотека“. Интериорът на най-голямата книжарница на „Хеликон“ в столицата често е декор и за филмови продукции и сериали.

Всички книги от Петя Кокудева тук

Прочетете още

717bd38a-8921-42b8-8152-92dd06ce00b8

„Пробуждането“ на Стойчо Керев – лек срещу безразличието

Заглавие, което разбулва тайни и предсказва бъдещето Третата книга на популярния наш журналист, а вече …