Начало / Свят / Стивън Кинг дарява 70 000 долара за отопление

Стивън Кинг дарява 70 000 долара за отопление

Американският писател Стивън Кинг възнамерява да дари около 70 000 долара за отопление на домове в града Бангър, щата Мейн, пише „Лос Анджелис таймс”. Бюджетът на града беше орязан и по този начин е възможно много от местните жители да не могат да отопляват домовете си.

Фондацията „Благотворителна фондация Стивън и Табита Кинг” ще дари споменатата сума в опит да помогне. „Икономиката е ужасна и Табита и аз се тревожим много за Бангор, защото това е един истински град на работническата класа”, коментира корифеят в жанр ужаси. „В същото време цената на горивото постоянно се покачва. Цените се покачват, нуждите се покачват, а помощ няма. Това се случва”, допълва известният автор.
Град Бангър е най-важният търговски и културен център на източен и северен Мейн, САЩ. Населението му е около 35 000 души. Там времето е много студено, като около 0 градуса по Целзий е от високите стойности за зимата.

Стивън Кинг е роден през 1947 година. Той е всепризнат майстор в жанра „ужаси” и е един от най-продаваните писатели през ХХ век. Обикновено историите му са за хора от средната класа, замесени в зловещи преживявания. Кинг е виден познавач и на историята на жанра. Произведенията му „Изкуплението Шоушенк” и „Зеленият път” показват, че той е добър не само в ужасите. Продажбите му са около 300-350 милиона копия.

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

228076_b

Да чуваш заглъхващото ехо от отдалечаващите се стъпки на познати герои

Зорница Гроздева, Хеликон Велико Търново Макар преди няколко месеца Карлос Руис Сафон да се пресели …