Начало / Свят / Поставят „Да убиеш присмехулник“ на Бродуей

Поставят „Да убиеш присмехулник“ на Бродуей

В последните 55 години „Да убиеш присмехулник“ от Харпър Ли се настани в историята на световната литературна класика.Книгата, която доскоро бе единствената творба за авторката си, й донесе наградата „Пулицър“, а филмовата адаптация с Грегъри Пек спечели „Оскар“. До момента от нея са продадени над 40 милиона екземпляра в цял свят. По този път върви и продължението „И страж да бди на пост“, появила се малко мистериозно миналата година и настанила се трайно в класациите за най-продавани книги.

Новото предизвикателство пред „Да убиеш присмехулник“ е театралната сцена. Очаква се през сезон 2017-2018 в Бродуей да се постави едноименната постановка, адаптирана от продуцента Скот Рудин и сценариста Аарън Соркин.

Рудин е популярно име и в киното, като името му стои зад продукции като „Социална мрежа“ и номинираният за „Оскар“ тази година „Стив Джобс“.

Да убиеш присмехулник“ е един от шедьоврите на американската литература на ХХ век. Книгата е в съзнанието на всеки и всеки си я представя различно. Аз със сигурност не съм равен на Харпър Ли. Никой не е“, коментира сценаристът Соркин.

Режисьор ще е носителят на наградата „Тони“ Бартлет Шер.

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

hans-jurgen-weinhardt-FZ5nx86tP2U-unsplash

Най-продаваните книги в „Амазон“ преди коледните празници

Ранглистата се актуализира често, казват от електронния гигант „Амазон“ се превърна в страшилището, което може …