Начало / България / Нова кулинарна книга от авторката на „Шоколад” Джоан Харис

Нова кулинарна книга от авторката на „Шоколад” Джоан Харис

Зимата постепенно ни напуска, но февруари е обичан заради най-топлия празник, който познаваме – Св. Валентин. Независимо откъде минава любовта за хората, тя не може без най-важната си „подправка” – шоколада. Именно на безценното откритие на олмеките е посветена вкусната „Малка книга за шоколада” на Джоан Харис и Фран Уорд (издателство „Сиела”).
Торти. Гофрети. Трюфели. Профитероли и мъфини. Всички сладости, които предизвикват рязко отделяне на серотонин в мозъка ни, намират местенце в книгата на Харис, добре позната с бестселърите си „Шоколад” и „Праскови за кюрето”. И докато последните бяха художествена измислица, „Малка книга за шоколада” съдържа рецепти с невероятно примамливи фотографии на аранжираните от стилистката Фран Уорд изкушения. Изданието е в специален бутиков формат, отличен подарък за всеки почитател на „храната на боговете”.
В „Малка книга за шоколада” Джоан Харис признава, че не е пристрастена към шоколада, но това не ѝ е попречило да посвети голяма част от кариерата си в търсене и опознаване на магията му. Авторката проследява накратко историята му, митичното му обаяние, трансформирало се през вековете, влиянието му върху въображението и личността. В ръцете си държим продукта на нейното любопитство – обяснение в любов към chocolat , както тя го изписва в оригинала с реверанс към висшата френска традиция за изработване на съвършени шоколадови изделия.
Елегантен подарък за всеки, който не само обича шоколад, но и уважава добрата кухня, подкрепена от добра фотография, „Малка книга за шоколада” учестява пулса на всички гурмани, естети и влюбени в удоволствията читатели.

„Малка книга за шоколада” тук

Прочетете още

470221266_976452964516533_8307272139945948013_n

Нобеловата лауреатка Хан Канг: „Моето вдъхновение е Астрид Линдгрен“

Южнокорейката спечели най-престижното литературно отличие тази година Хан Канг заяви след получаването на наградата през …