Начало / Свят / Филмират „И това ще мине“ от Милена Бускетс

Филмират „И това ще мине“ от Милена Бускетс

Агентите на писателката Милена Бускетс разкриха, че бестселърът „И това ще мине“ ще бъде екранизиран. Новината у нас обявиха издателите на Бускетс в България „Ера“.

С филма ще се заеме известният аржентински кинорежисьор, продуцент и сценарист Даниел Бурман. Той самият определя романа като „литературно цунами“, което превзема света. Бурман споделя, че винаги в бил заинтригуван от връзката майка-дъщеря, която е  в центъра на „И това ще мине”. Според него авторката дава необикновена отправна точка на историята си и повдига доста провокативни въпроси.

Милена Бускетс пише за „загубата, любовта и секса“, ефирният тон и фриволната елегантност, характерни за стила ѝ, са причината често да я сравняват с Франсоаз Саган. Загуба, любов, секс, тъга – роман за цялата палитра от стихии, която ни поднася съдбата!

Бланка неотдавна е загубила майка си – безвъзвратно и завинаги. Обзета от скръб, самота и болка, тя оставя Барселона зад гърба си и дири утеха в лятната семейна къща – дома на хиляди спомени. Реших да отида за няколко дни в Кадакес. Секс, наркотици и рокендрол. Кой идва с мен?

Бланка пристига в крайбрежния Кадакес в компанията на децата си, двамата си бивши съпрузи, най-близките си приятелки и с идеята дори да открадне няколко мига с женения си любовник. Доколкото знам, единственото, от което няма махмурлук и което моментално разсейва спомена за смъртта, е сексът. Бланка прекарва лято, окъпано в ослепителната средиземноморска светлина, и се отдава на всички забранени удоволствия. И постепенно открива как да бъде отново щастлива и да живее според собствените си правила – точно както майка й би желала.

И това ще мине” носи духа на древната мъдрост, че всичко – добро и лошо – е временно. Романът бяга от отъпканите пътеки и умело балансира между меланхолията и безгрижието, с което напомня на „Добър ден, тъга”. Заради ефирния тон и фриволната елегантност Милена Бускетс е определяна като Франсоаз Саган на XXI в. Милена не крие, че книгата и е почти автобиографична – чувствена, свежа, откровена, остроумна, леко скандална и дълбоко разчувстваща. Книга, изпълнена с несломимост и никакво намерение за отстъпление пред превратностите на живота.

Все още не е ясно дали филмът ще бъде на английски или испански.

Прочетете още

244100_b

Топ 10 на „Хеликон” за най-продавани книги (18 март – 24 март)

ХУДОЖЕСТВЕНА ЛИТЕРАТУРА 1. Най-мрачното изкушение от Даниел Лори 2. През август ще се видим от …