Начало / България / Авторът на „Фройд набързо” ще гостува в България

Авторът на „Фройд набързо” ще гостува в България

Кристфрид Тьогел, авторът на „Фройд набързо”, ще гостува в България за среща с читатели и журналисти, обявиха от издателство „Колибри“. Той ще бъде у нас на 10 март 2016 година.

Тьогел е клиничен психолог, роден в Германия. Прецизен изследовател на научното наследство и архива на Зигмунд Фройд, той е автор на редица публикации и книги, посветени на теорията на съня, историята на психологията, живота и епистоларното творчество на австрийския лекар и мислител.

„Фройд набързо“ е интригуващ преглед на ключовите възгледи, теории и хипотези на Фройд за сънищата, несъзнаваното, нагоните, сексуалността, неврозите и религиозните практики. Книгата открехва завесата към теми като психопатология на ежедневния живот, етиология на неврозите и техники за тяхното лечение, „културния“ сексуален морал и модерната нервност, пътища на психоаналитичната терапия, психология на масите, психоаналитично интерпретиране на истории от живота на прочути личности и др.

В приложението са включени откъси от автобиографични текстове на Фройд, писма, обстойна библиография, представени са епизоди от живота му, разкриващи неговата страст към пушенето и пътуването, към древното и антикварното.

Прочетете още

244100_b

Топ 10 на „Хеликон” за най-продавани книги (18 март – 24 март)

ХУДОЖЕСТВЕНА ЛИТЕРАТУРА 1. Най-мрачното изкушение от Даниел Лори 2. През август ще се видим от …