Начало / България / Наградената с „Costa“ „Elizabeth Is Missing” на Ема Хийли ще излезе на български

Наградената с „Costa“ „Elizabeth Is Missing” на Ема Хийли ще излезе на български

Романът „Elizabeth Is Missing” на Ема Хийли, който спечели наградата „Costa“ за дебют през 2014 г., ще бъде публикуван на български през март, съобщиха на страницата си във „Фейсбук“ от издателство Orange Books.

Романът на Хийли „ще ви въвлече в разпокъсания свят на една възрастна дама, която страда от Алцхаймер. И макар да забравя постоянно какво е правила предишния ден, се опитва да открие своята приятелка Елизабет, която е изчезнала мистериозно…“, казват издателите у нас.

„Elizabeth Is Missing” е дебютната книга на Хийли, която предизвика истинска война между издателите във Великобритания. Историята била вдъхновена от бабите на писателката и била написана цели пет години преди да бъде издадена. Често сравняват „Elizabeth Is Missing” със „Странна случка с куче през нощта“ от Марк Хадън и дори с „Не казвай сбогом“ от Джилиан Флин.

„Харесват ми тези сравнения. Макар че постоянно трябва да напомням, че няма как в моята книга да има бесни гонки с коли и кървави убийства. Все пак моята героиня детектив е на 80 г.“, обяснява Хийли.

Прочетете още

244100_b

Топ 10 на „Хеликон” за най-продавани книги (18 март – 24 март)

ХУДОЖЕСТВЕНА ЛИТЕРАТУРА 1. Най-мрачното изкушение от Даниел Лори 2. През август ще се видим от …