Начало / България / Представят „Всичко е заради исляма“ в „Хеликон Витоша“

Представят „Всичко е заради исляма“ в „Хеликон Витоша“

Издателство „МаК“ ще представи книгата „Всичко е заради исляма“ пред читатели. Премиерата ще се състои на 16 февруари в 18:30 ч. в столичната книжарница „Хеликон Витоша“ на бул. „Патриарх Евтимий“ 68.

Досегашният хит по темата, отново дело на „МаК“ е „Силата на разума“ от италианската журналистка Ориана Фалачи, също е дело на издателство „МаК“.

Журналистът Глен Бек е популярен анализатор с шест бестселъра в класацията на New York Times. Работил е по множество медийни проекти, радиа и телевизии. След като през 2011 г. напуска Fox News, Глен Бек стартира проекта си TheBlaze. В момента води едночасова следобедна програма  и тричасово сутрешно радиошоу, излъчвани по TheBlaze.

В кратката си, изцяло базирана на документирани факти книга „Всичко е заради исляма“ Бек показва „обратната страна“ на исляма. Той обяснява връзката между салафизма (пречистването на исляма) и ислямизма (използването на насилие, за да се наложи шериата на целия свят). Доказва и неразривната връзка между ислямисткия тероризъм и религията ислям. Бек подкрепя твърденията си с цитати от Корана и хадитите, устните предания на пророка Мохамед, както и с изказвания на религиозни и терористични ислямски лидери. С тяхна помощ авторът систематично анализира глупавите, наивните и в много случаи – умишлено заблуждаващи мнения на ислямските апологети (сред които западни политици и световни медии). Според Бек ислямът, както е практикуван от огромната част от населението в мюсюлманските страни, е напълно несъвместим със свободата и е изцяло враждебен на прогреса и модерността.

Прочетете още

717bd38a-8921-42b8-8152-92dd06ce00b8

„Пробуждането“ на Стойчо Керев – лек срещу безразличието

Заглавие, което разбулва тайни и предсказва бъдещето Третата книга на популярния наш журналист, а вече …