Начало / Свят / Джоан Роулинг откри четири нови училища за магия

Джоан Роулинг откри четири нови училища за магия

Светът стана малко по-вълшебен, след като Джоан Роулинг разкри четири нови училища за магия по целия свят, пише usatoday.com. Кой се нуждае от заграден замък, когато може да провежда учебните си занятия във вулкан?
На 29.01. (петък) по време на честванията за Хари Потър в Universal Orlando Resort актрисата Евана Линч, която изигра героинята Луна Лъвгуд във филмите от поредицата, разкри имената и местоположенията на четири училища за магия. Британците не са единствените, които могат да владеят умения с магическа пръчка.
Учебните заведения са Ilvermorny, американско училище, намиращо се в Нова Англия, Castelobruxo в Бразилия, Mahoutokoro в Япония и най-голямото училище за магия – Uagadou в Африка.
В допълнение към това уебсайтът Pottermore публикува на страницата си в социалната мрежа Туитър карта, на която са показани местоположенията на училищата, и сподели някои от по-широките им описания.

Ilvermorny в Северна Америка
Американското училище, което ще бъде представено и във филма „Фантастични животни и къде да ги намерим“, се намира някъде в Нова Англия. Няма много информация за него, но Роулинг намеква за връзките му с имигрантската култура, както и за корените му в магията на индианците.

Mahoutokoro в Япония
Ако сте мислели, че провеждането на учебни занятия в заграден и внушителен замък е готино, изчакайте, докато видите училището, разположено на вулканичен остров. Японското училище има най-малък брой ученици в сравнение с останалите по целия свят. Учащите се тук са особено умели в куидича.

Uagadou в Африка
То е най-голямото от всички училища, а единственото му разкрито местонахождение е “Mountains of the Moon” (Планините на луната). Посетители го описват като постройка на планински склон, която сякаш плува във въздуха. Тук идват ученици от целия континент и правят магии без помощта на магически пръчки.

Castelobruxo в Бразилия
Castelobruxo е скрит дълбоко в дъждовните тропически гори на Бразилия и казват, че изглежда като храм. Учениците тук са специализирани в билкологията, а самото училище предлага обменни програми за европейски магьосници, които желаят да изучават южноамериканската флора и фауна.

Прочетете още

Copertina-C08157

Михаела Манасиева за най-романтичната страна: „Италианците са умели разказвачи на приказки“

Книгата ѝ ни води на много интересни места „Италия – вечната приказка“ се опира на любовта …