Начало / България / Модни експерти ще представят „CHANEL & CO: Коко и нейното обкръжение“

Модни експерти ще представят „CHANEL & CO: Коко и нейното обкръжение“

Модни експерти като проф. д. н. Любомир Стойков, председател на Академията за мода, и дизайнерът Ина Асса ще с говорят за мода на премиерата на новата книга за модната икона Коко Шанел „CHANEL & CO: Коко и нейното обкръжение“. Събитието ще  е днес от 19 ч. в литературен клуб „Перото” .

„Животът, който водим, е незначителен, истинското ни съществуване е в мечтания живот, защото той продължава и след смъртта“, казва Коко Шанел. Тя е единственият представител на модния свят в класацията на списание „Тайм“ за 100-те най-влиятелни личности на 20-и век.

Парижки блясък и аристократична елегантност ще съпътстват представянето на книгата на Мари-Доминик Льолиевр, която одухотворява образа на френската кралица на вкуса през отношенията й със знаменитости като Игор Стравински, великата княгиня Мария Павловна, Лукино Висконти и Роми Шнайдер. Както и през най-интимното й обкръжение.

„Ще ви посрещнем облечени в перли, благодарение на „Velmar Jewellery House““, казват организаторите на премиерата от издателство „Колибри“, с чиято марка излиза книгата.

Изящната Ирмена Чичикова ще влезе в кожата на Коко, а нежният музикален фон ще възкреси атмосферата в Града на светлината. За музиката ще се погрижи известният български джазмен Васил Спасов.

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

hans-jurgen-weinhardt-FZ5nx86tP2U-unsplash

Най-продаваните книги в „Амазон“ преди коледните празници

Ранглистата се актуализира често, казват от електронния гигант „Амазон“ се превърна в страшилището, което може …