Начало / България / Модни експерти ще представят „CHANEL & CO: Коко и нейното обкръжение“

Модни експерти ще представят „CHANEL & CO: Коко и нейното обкръжение“

Модни експерти като проф. д. н. Любомир Стойков, председател на Академията за мода, и дизайнерът Ина Асса ще с говорят за мода на премиерата на новата книга за модната икона Коко Шанел „CHANEL & CO: Коко и нейното обкръжение“. Събитието ще  е днес от 19 ч. в литературен клуб „Перото” .

„Животът, който водим, е незначителен, истинското ни съществуване е в мечтания живот, защото той продължава и след смъртта“, казва Коко Шанел. Тя е единственият представител на модния свят в класацията на списание „Тайм“ за 100-те най-влиятелни личности на 20-и век.

Парижки блясък и аристократична елегантност ще съпътстват представянето на книгата на Мари-Доминик Льолиевр, която одухотворява образа на френската кралица на вкуса през отношенията й със знаменитости като Игор Стравински, великата княгиня Мария Павловна, Лукино Висконти и Роми Шнайдер. Както и през най-интимното й обкръжение.

„Ще ви посрещнем облечени в перли, благодарение на „Velmar Jewellery House““, казват организаторите на премиерата от издателство „Колибри“, с чиято марка излиза книгата.

Изящната Ирмена Чичикова ще влезе в кожата на Коко, а нежният музикален фон ще възкреси атмосферата в Града на светлината. За музиката ще се погрижи известният български джазмен Васил Спасов.

Богато разнообразие от над 20 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg или на 02 460 40 40!

Прочетете още

picture4

Светлана Дичева: Ако бях политик, щях да слушам внимателно интервютата с творци

Радиожурналистът предлага сега сборник с разкази Познавате кадифения тембър на Светлана Дичева от програма „Хоризонт“ …