Начало / Свят / Сиатъл обяви резидентска програма за писатели в мост

Сиатъл обяви резидентска програма за писатели в мост

Сиатъл обяви конкурс за резидентна програма за един писател, който ще получи възможността да твори в едната кула на моста Фремонт над корабния канал на езерото Вашингтон.

Избраният писател, който може да е поет, автор на художествена или нехудожествена литература, ще получи 10 000 долара за 3-месечен период, пише в. „Гардиън“. От него се очаква да създаде творба, отразяваща опита му по време на живота му в кулата, чието публикуване да съвпадне с честването на 100-годишнината на съоръжението през 2017 г.

Писателят ще обитава стая с приблизителни размери 30 кв. м, височина на тавана около 3 метра и вита стълба. Помещението е обзаведено с бюро, стол, настолна лампа, прозорец и климатик. Тъй като то не разполага с тоалетна, кухня или топла вода, не се очаква авторът да живее в него. Неговата задача ще е да наблюдава моста и заобикалящата го среда от своето студио.

Резидентната програма е част от дългосрочния стремеж на властите в Сиатъл да интегрират по-успешно изкуството в градската среда. От кандидатите се очаква да са професионалисти, завършили образованието си, които живеят максимум на 100 мили от града. Според организаторите, интересът към конкурса е много голям.

Прочетете още

20211202_180044

„Хеликон” подари на Бургас за Никулден нова книжарница

Морският град празнува с повече усмивки и повече книги Тържествената суетня по случай празника на …