Начало / България / Отбелязаха 26-тия рожден ден на предаването „Ку-Ку“ с книга

Отбелязаха 26-тия рожден ден на предаването „Ку-Ку“ с книга

26 години след появата на първото студентско телевизионно предаване у нас – „Ку-Ку“, рожденният ден на шоуто бе отбелязано с книга.

Сборникът „Ние сме Ку-Ку“ събира спомените на създателите на „Ку-Ку“, на повечето от участниците и идеолозите. Книгата „е пълна с емоции и спомени, младежки пориви и тук-там кукувски щуротии и забавления. Няма как да е друго“, се казва в анотацията на изданието, дело на „Труд“. В импровизирания лексикон знакови за българската журналистика и шоу-бизнес фигури като Бойко Василев, Петър Корумбашев, Любен Дилов – Син, Мартина Вачкова, Тончо Токмакчиев, Слави Трифонов, Влади Въргала, Милен Цветков, Август Попов, Емил Спахийски, Евим Милошев, Георги Крумов, Мадлен Алгафари, Стефан Рядков, Росен Петров,  и много други си спомнят за най-силните моменти на „Ку-Ку“, признават дали правят „метранпаж“ и разкриват какво е да си „изкукал“ тогава и сега. Те разкриват кои бяха и кои са днес, защо са ку-ку, какво е да си ку-ку.

В предаването „Денят започва с култура“ на БНТ идеологът на изданието и съставител Георги Крумов призна, че приходите от продажбите на книгата ще бъдат дарени за благотворителност. Авторите обещаха, че първата кауза е закупуването на рентген за клиниката по неонатология на окръжна болница „Св. Ана“.

 

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

243520_b

Топ 10 на „Хеликон” за най-продавани книги (12 февруари – 18 февруари)

ХУДОЖЕСТВЕНА ЛИТЕРАТУРА 1. Сумрак от Пенелъпи Дъглас 2. Проектът Матусал от Том Егеланд 3. Змийско …