Начало / Свят / Най-известната транссексуална личност в САЩ Кейтлин Дженър пише мемоари

Най-известната транссексуална личност в САЩ Кейтлин Дженър пише мемоари

Kнигата, която все още не е озаглавена, ще бъде написана съвместно с носителя на „Пулицър“ Бъз Бисинджър, познат най-вече с книгата си „Friday Night Lights“.

Най-известната транссексуална личност в САЩ Кейтлин Дженър ще публикува мемоарите си през пролетта на 2017 година чрез издателството Grand Central Publishing.

„Нещата около мен се случват толкова бързо, че би било добре да намаля темпото и да отдам нужното време, за да отразя това преживяване“, споделя Дженър в свое изявление за решението да публикува мемоарите си. „Не мога да си представя по-добър екип в лицето на Grand Central Publishing и Бъз Бисинджър, за да бъда сигурна, че историята ми ще бъде разказана почтено и отговорно.“

Историята на Дженър вече е позната. Олимпийският атлет Брус Дженър печели златен медал по десетобой през 1976 година. Успехът му носи дълга и нашумяла кариера на бивш спортист и звезда, след което той се присъединява към риалити телевизията. През 2007 г. се появява в шоуто „Keeping Up with the Kardashians“ заедно с доведените си деца Ким, Кортни, Клоуи и Роб Кардашиян, както и със съпругата си Крис Дженър и биологичните им деца Кайли и Кендъл. След като обявява трансформацията си от мъж в жена, Дженър стартира свое собствено предаване, чийто втори сезон ще бъде излъчван от месец март.

Бисинджър, който написа статията, в която Дженър обяви своята трансформация, смята, че има още много за разказване. „Реших да си сътруднича с Кейтлин, заради възможността да създадем книга, която да бъде увлекателна, значима и да разкрие всички смущения и обрати в живота й от юношеството до трансформацията. И двамата се съгласихме, че нищо не трябва да бъде пропуснато в обхващането на това уникално и несравнимо преживяване. Това е нейната история и аз съм горд да изиграя роля в разказването й с изящество и откровеност”.

Изпълнителният редактор на Grand Central Publishing Гретчен Йънг добавя: „Историята на Кейтлин Дженър не е просто завладяваща биография, а одисея за смелост и упоритост, които представляват важен момент в културното ни развитие. Развълнувана съм, че ще работим както с Кейт, така и с Бъз Бисинджър за разкриването й.”

Мемоарите, които ще излязат през 2017 година, ще бъдат придружени от аудиокнига.

Прочетете още

С актрисата Лили Сучева, която чете откъс от романана премиерата_

Гергана Лаптева за новата си книга: Написах „Момичето от портрета“ с тангата на Гардел и Пиацола

Шепа българи в чужд свят са съхранили страната в сърцата си Книга след книга, стилът …