Начало / Любопитно / Светъл лъч сред забраните

Светъл лъч сред забраните

На 28 януари (четвъртък) излиза книгата „Добрите новини за вредните неща. Лошите новини за полезните неща” от Джеф Уилзър, издание на Обсидиан . Тя представлява един изключително забавен поглед към манията за водене на здравословен живот! Авторът се обръща към читателите с думите: „Посвещавам тази книга на всички, които някога са се почувствали виновни, че са яли червено месо, пили са бърбън или не са купували органична храна”.
Яжте повече месо, пийте повече уиски, не се тъпчете с маруля и изхвърлете мултивитамините. Джеф Уилзър цитира резултати от много изследвания, които ще ви позволят да се отдадете на пороците си и да не се чувствате виновни, че не сте си измили зъбите след второто парче торта.
С остроумие, чар и голяма доза хумор авторът обсъжда много теми – от кафето до зеления чай, от текилата до плодовите сокове, от склонността да се извиняваме до нецензурния език. И се спира както на ползите от лошите навици, така и на вредите от йогата.
Във време, когато толкова много хора правят всичко възможно, за да водят най-здравословен и „чист“ живот, тази книга напомня на читателите да не се лишават от малките удоволствия и да се върнат към старото и изпитано правило „Всяко нещо с мярка“.

 

Прочетете още

244349_b

Топ 10 на „Хеликон” за най-продавани книги (15 април – 21 април)

ХУДОЖЕСТВЕНА ЛИТЕРАТУРА 1. Недовършена работа от Дейвид Балдачи 2. Плодовете зреят нощем от Неда Антонова 3. …