На фокус
Начало / Класации / Най-хубавите писателски тела в историята

Най-хубавите писателски тела в историята

Писателите с най-хубави тела, с уговорката, че най-важното качество на един автор се намира в главата му, порталът flavorwire.com  направи нестандартна класация на най-добре изглеждащите на външен вид пишещи. Идеята на редакторите, къде на шега, къде на сериозно, е да разбият представата за зле изглеждащия „книжен плъх”.

Селекцията от 17 имена започва с френската романистка Сидони-Габриел Колет (1873-1954), която е от поколението на Марсел Пруст. Тя е била събитие в Париж със сексапилния си външен вид.

Редом до нея е поставена авторката на „Франкенщайн” Мери Шели, въпреки че запазените й портрети издават силното й желание да изглежда свенлива и сдържана. До тези исторически личности изниква и съвременната писателка Джоан Роулинг, чийто външен вид се промени правопропорционално на банковата й сметка.

Сред пишещите красавици се нарежда и Силвия Плат, която преди да изпадне в депресия и да се самоубие е била цъфтяща млада жена.

Джейн Остин също е включена в класацията с коментара, че е трудно за вярване, жена с нейния вид да е останала неомъжена.

Известната бразилска писателка и журналистка Кларис Лиспектор е определена като дама с външния вид на Марлене Дитрих и със стила на писане на Вирджиния Улф.

Авторката Пати Смит е включена заради момчешкия й външен вид, който винаги е минавал за атрактивен.

Не е пропусната и Зелда Фицджералд, която прекарала живота си в игра на балет и танци.

При мъжете  селекцията включва естествено мускулестия Ърнест Хемингуей, но и мачото Нийл Касиди, приятел на Керуак, и Себастиан Джънгър – автор на „Съвършената буря”. Сред тези аполоновци е успял да се вмъкне и дребничкият Харуки Мураками, който по шорти и маратонки изглежда доста хармоничен. Това вероятно се дължи на факта, че писателят е упорит бегач на дълги разстояния.

Като особено секси е посочен любимецът на читателките Пол Остър. Авторът на кратки разкази Джеймс Франко влиза по друг параграф в класацията, тъй като е най-епилираният белетрист.

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

1200px-The_First_Bulgarian_Banknote_Frontside

Еврото или лева – попитайте книгите

Финансови отговори за повече грамотност Разразилите се дискусии за и против приемане на еврото ни …