Начало / Свят / „И страж да бди на пост“ е най-продаваната книга в САЩ през 2015 г.

„И страж да бди на пост“ е най-продаваната книга в САЩ през 2015 г.

Продължението на класиката „Да убиеш присмехулник“ от Харпър Ли „И страж да бди на пост“ е най-продаваната книга в САЩ през 2015 г., обяви в. „Гардиън“. Романът, последвал повече от 50 години първата си част, е бил продаден в над 1,6 милиона копия в Америка. Данните са на мониторингагенцията „Нилсен“.

 „И страж да бди на пост“ се появи на световния книжен пазар през юли и получи и доста негативни реакции от феновете на „Да убиеш присмехулник“. Въпреки това книгата на Харпър Ли се радваше на огромен интерес в цял свят, като стигна върховете на класациите още докато беше в предварителни продажби през февруари. Все още продължавата дискусиите, дали самата Харпър Ли е дала съгласието си за публикуване на романа, който бе открит в банков сейф на нейно име при неясни обстоятелства. 89-годишната писателка живее в санаториум, като зрението и слухът й са много увредени от удар и от години не дава интервюта.

На второ и трето място сред най-продаваните книги в САЩ са последните заглавия от сериите за Дръндьото от Джеф Кини: „The Wimpy Kid: Old School” и „Петдесет нюанса сиво“ от ЕЛ Джеймс – „Грей“. Двете книги са продадени съответно в 1,48 милиона и 1,4 милиона копия.

На четвърто място е кримката от Паула Хоукинс „Момичето от влака“. Интересно е, че хитът на Хоукинс бе начело в класацията на „Амазон“ за най-продавани електронни книги през 2015 г., докато „И страж да бди на пост“ бе едва на шесто място.

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

407353049_746903160791827_1833475990585050969_n

Паулу Коелю се завръща с магична история за лъка и живота

Новата му книга излиза днес „Стрелецът“ предлага сюжет от онези, с които бразилският писател натрупа …