Начало / Читатели / „Моята прекрасна книжарничка“ от Петра Хартлиб (ревю)

„Моята прекрасна книжарничка“ от Петра Хартлиб (ревю)

Мая КАСАБОВА

Това е личен разказ за перипетиите на един професионалист, жена която знае какво иска, но не й е много ясно как точно да го постигне. И въпреки всичко рискува. Нали светът е на тези, които не ги е страх да поемат риск?

Излишно е да подчертавам колко „моя“ е тази книга. През цялото време усещането е като за
„дежа-вю“.

Петра Хартлиб разказва духовито, откровено и с доза самоирония, която няма как да остави безразличен читателя. Книгата не е сухарски бизнес модел за управление и създаване на книжарница. Не е и романтична приказка за това как е намерила любовта на живота си и заедно се носят на пухкавия облак на щастието в малката спретната книжарничка. Не. Трудът и усилията, които коства един такъв бизнес са непознати за хората, които не са в него. В тази книга ще се запознаете с факти от кухнята на книжарския бизнес, както и каква е причината в ерата на електронните книги и интернет все още да съществуват истински книжари. Аз мога да издам малко – причината се крие в любовта към книгите. Безгранична и безусловна.

Имаше моменти, в които се заливах от смях и други, в които истински съчувствах и съпреживявах терзанията на авторката, защото да работиш в книжарница не означава само да четеш книжки. Изисква се много труд, отдаденост и капка лудост … иначе не става.

Потопете се и вие в един свят на много работа, безсънни нощи, изтощение, но и магия … Магията на книгите!

„Моята прекрасна книжарничка“ тук

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

reading-4134154_1920

Стоплящи истории за дългите предколедни вечери

Вдъхват спокойствие и удвояват уюта Романтичните романи сами по себе си будят противоречиви реакции, пък …