Начало / Свят / „Моята борба“ на Хитлер ще излезе за пръв път от 70 години в Германия

„Моята борба“ на Хитлер ще излезе за пръв път от 70 години в Германия

За пръв път от 70 години насам в Германия официално и легално ще излезе основният труд на Адолф Хитлер „Моята борба“, обяви www.news.com.au. Изданието ще включва критически коментар, върху който са работили няколко специалисти и историци от публично финансиран институт по темите за нацизма и фашизма.

Според авторите на коментарите книгата ще трябва да запълни празнината в познанието на германците за собствената им история. Месец преди излизането си изданието вече предизвика остри полемики в страната, като срещу него се обявиха еврейски групи, а немските власти продължават да настояват, че няма да толерират издания на „Моята борба“, в които няма критични анотации.

Излизането на книгата става възможно заради освобождаването на авторските права след законовия срок от 70 години от смъртта на автора. До 31 декември те са собственост на финансовото министерство на Бавария. „Моята борба“ вече има няколко немного легални издания, включително и в САЩ и България, но от Бавария никога не са търсили отговорност на издателите.

Според много германци забраната в страната им за издаването на труда на диктатора създава истинска мистика около него. През 90-те около него се развихри истински спор, след като части от книгата бяха включени в сборник с речите на Адолф Хитлер.

Хитлер пише „Моята борба“ през 1923 г., когато е в затвора след Бирения пуч. През 1933 г. от труда му са отпечатани милиони копия и той се смята за основополагащ в теорията на нацизма.

Новото издание ще е от близо 2000 страници и ще излезе в 4000 екземпляра на цена 59 евро.

Свързани заглавия:

„Моята борба“ на Адолф Хитлер ще излезе на френски

Прочетете още

Один_из_самых_известных_символов_Копенгагена_—_Русалочка

Малката русалка запечатала лика на балерина

Символът на Копенхаген е открит на 23 август 1913 г. Най-тъжната приказка – това е …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

 

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.