Начало / Любопитно / Клинтън сочи грешки на Обама в новата си книга

Клинтън сочи грешки на Обама в новата си книга

Демократите пропуснали момента да вдигнат тавана на дълга, когато имали мнозинство в Конгреса

Бившият президент на САЩ Бил Клинтън написа нова книга, в която сочи две ключови грешки на съпартиеца си и сегашен държавен глава Барак Обама, съобщи „Ханделсблат”. Изданието е със заглавие „Обратно на работа: Защо се нуждаем от умно управление за силна икономика” и ще се продава в Щатите от вторник, 8 ноември.

Първата грешка е пропускът на демократите да вдигнат тавана на дълга през първите две години, когато имаха мнозинство в Конгреса.

Втората е, че по време на парламентарните избори през 2010 г. е липсвало ефективно национално послание в отговор на това на републиканците. Според Клинтън тогава демократите не са могли да обяснят и защитят постигнатото, нито са сравнили програмата си с тази на противниците. Той оценява и като непродуктивна критиката на Обама спрямо Уолстрийт.

Поводът за книгата е дългата криза, в която Конгресът изпадна през лятото покрай вдигането на дълговия таван. Тогава САЩ бяха на ръба на държавен фалит. Обама все пак се наложи, но с цената на големи компромиси към републиканците.

В книгата си Клинтън напада остро консерваторите, като ги обвинява за антиправителствената им пропаганда и спадът на имиджа на страната в световен мащаб.

Свързани заглавия
Бил Клинтън написа нова книга

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

aefefce925e93c2d840551a73ca5dfd0_resize=1200,675_

Поетът, който учеше американците да са мъже, почина

Интересуват го теми като подсъзнанието, митовете, ирационалното Робърт Блай нашумява със силната си гражданска позиция …