Начало / България / „Моята първа книга за България“ е правена 5 години, разкри авторът-издател Цанко Лалев

„Моята първа книга за България“ е правена 5 години, разкри авторът-издател Цанко Лалев

Книгата „Моята първа книга за България“ е правена цели 5 години, разкри в специално интервю за агенция „Фокус“ авторът и издател на луксозната енциклопедия Цанко Лалев. Книгата е на книжния пазар благодарение на „Пан“.

Изданието събира най-важните факти за историята, природата, националните символи, духовното и културното развитие на страната ни. Книгата съдържа четири части – „Славно минало“, „Следите на историята“, „Красотите на България“  и „Гордостта на България“, както и над 1000 илюстрации и снимки към тях. Съставители освен Лалев са Любомир Русанов, Валери Манолов и Костадин Костадинов.

 „Това беше едно дълго и приятно усилие, благодарение на което успяхме да изградим една картина на България, която да представим пред любознателните деца, но и пред възрастните хора. Тази информация не може да бъде само детска, защото става дума за най-важните неща от представата ни за България. Книгата е организирана в няколко раздела и подточки. В раздела „Славно минало”, са включени подточките Праистория, Античност, Средновековие и Възраждане. В раздела „Следите на историята” са включени историческите обекти и забележителности в страната ни. Единият от разделите се нарича „Красотите на България”, а последният е озаглавен „Гордостта на България”, в който са включени писатели, художници, откриватели и други личности”, казва в интервюто Лалев.

Според него, богатството на книгата се потвърждава и от внушителният й размер – 288 страници. „Идеята на книгата е, че всички живеем в настоящето и можем да опишем България от края на 2015 г. със съвсем ясни показатели – форма на управление, размери на страната, икономически параметри и т.н., но това е само моментната картина на страната ни. Ние сме се постарали да съберем и да представим една обобщена картина – тази на родината. Тя е неизмеримо по-голяма. Това е книга за голямата България. Тази България, която включва в себе си хиляди години история, хиляди личности и техните достижения. Това е сложна и хубава задача. Идеята на нашата книга е да съберем конкретно, ясно и точно фактите от богатството на страната ни и да ги представим на децата си. Чрез тази книга, те ще научат основните неща, които изграждат представата ни за нея. Те не могат да бъдат дискусионни, а са факти. Когато събереш повече от хиляда такива факта, се получава една картина за България”, коментира още той.

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

Cap01

Рисуващата птици Елица Христова: „Щъркелът за нас е част от всичко родно“

Разговор за природата и за това колко си приличаме с всичко в нея Илюстратор и …