На фокус
Начало / България / Излезе криминалният роман на автора на „Мечо Пух“

Излезе криминалният роман на автора на „Мечо Пух“

А. А. Милн не е автор само на класиката за деца „Мечо Пух“. Преди да създаде Пух, Прасчо, Тигър и компания той написва криминален роман, считан за класика в жанра на „убийство в заключена стая“. „Тайната нa „Ред Хауз“ е първата и единствена детективска история от Милн.

Създава я през 1922 година за баща си, който бил почитател на заплетените детективски истории. В предговора на изданието от 1926 година авторът на „Мечо Пух“ признава, че в реалността най-добрите детективи и престъпници са професионалисти с голямо его и мегаломански амбиции, но той самият е държал неговият детектив да бъде обикновен аматьор. Въоръжен единствено с авантюристичен дух и забележителни дедуктивни способности, той разплита загадката в компанията на симпатичен Уотсънов типаж и накрая се изправя срещу също толкова неопитен злодей, движен от съмнителни подбуди. А преследването започва с изстрел от пистолет насред парти в имението „Ред Хауз“. Убит е заможният домакин Марк Аблет.

След първото издание на „Тайната на „Ред Хауз“, книгата постига рекордни за времето си продажби и до 1948 година претърпява 23 издания само във Великобритания.

Българският превод, почти 100 години след първото английско издание, носи логото на издателство „Милениум“. Преводач е Маргарита Терзиева.

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

336987245_562518772645312_672284796672296719_n

Библиобуси поръчват хърватските библиотеки

Мащабен проект цели книгите да достигат навсякъде Производител на новите библиобуси за Хърватия ще е …